Ed Sheeran: Zlostavljali su ga u školi, svaki dan je plakao

Piše: Redakcija

Možda je sada četverostruki osvajač Grammyja i svjetska muzička zvijezda, no Ed Sheeran nije imao lako djetinjstvo. Naime, 28-godišnji Britanac je priznao da bi plakao svakoga dana nakon škole jer su ga vršnjaci zadirkivali zbog njegove crvene kose, naočala i zamuckivanja.

Uprkos svom, kako kaže, “neobičnom izgledu”, muzičar smatra da je to dijelom lansiralo njegovu karijeru.

View this post on Instagram

Never too old for Narnia

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos) on

Tokom intervjua Ed je otkrio i da mu je muzika omogućila da se napokon uklopi među vršnjake.

– Uvijek sam izgledao pomalo neobično i nikada nisam imao sreće s djevojkama, ali kada sam se počeo baviti muzikom i počeo svirati po gažama svi bi rekli: “Eno crvenokosog tipa s malom gitarom”, pa bi me pamtili po tom. Odjednom počneš privlačiti pažnju jer si pamtljiv. Sada uvijek govorim djeci da je sjajno biti čudan – rekao je sada planetarno popularni Sheeran.

Opisao je i kako bi svakodnevno plakao nakon vraćanja iz škole.

– Mrzio sam osnovnu školu, ali kada sam u srednjoj počeo svirati gitaru i pridružio se bendu, muzika je bila jedna od onih stvari koja mi je dala samopouzdanje i odjednom sam pomislio: ‘Pa ja sam u nečemu jako dobar’ – dodao je.

View this post on Instagram

Paintin’ 📸 @zakarywalters

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti