Uspješno održan dm beauty academy

Piše: Redakcija

Mnogobrojni posjetioci Sarajevo City Centra imali su priliku uživati u  zabavnim sadržajima i iznenađenjima koje je ove subote pripremio dm drogerie markt. U sklopu dm beauty academy prezentirani su novi jesenski beauty trendovi koja su osmislili poznati bosanskohercegovački vizažisti. Sve dame imale su priliku pronaći inspiraciju za svoj jesenski make up, potražiti stručni savjet ili se prepustiti rukama profesionalnih vizažista i na licu mjesta isprobati jedan od novih lookova.

DSC_8995

Brojne dame iskoristile su ponuđena profesionalna uljepšavanja u različitim beauty kornerima, a svi prisutni uživali su u bogatom muzičkom programu, šarenoj zabavi za najmlađe, nagradnoj igri, kao i sniženjima u dm prodavnici. Nisu zaboravljene ni ljubiteljice dekorativne kozmetike u drugim gradovima, pa su pored Sarajeva organizovani i mini beauty eventi u Banja Luci i Mostaru.
Događajem beauty academy dm završava kampanju Lijepa jer to želim!, u kojoj su ljepota i make up bili u centru pažnje. Admira Isaković, voditeljica resora Nabava i Marketing dm drogerie markta, pojasnila je: „Ovim događajem željeli smo svim damama pokloniti dan ljepote na kojem će pronaći inspiraciju za svoj novi make up, naučiti neki novi trik i dobiti stručan savjet i profesionalno šminkanje. Vjerujemo da svaka žena želi biti lijepa i njegovana te da uljepšavanje zapravo pozitivno utiče na samopouzdanje i unutrašnji balans. Na ovogodišnjem beauty academy nastojali smo skrenuti pažnju na problem nasilja u porodici.

DSC_9074

Nažalost, u našem se društvu svaka druga žena u toku svog života suoči s ovim problemom. Sigurne kuće igraju značajnu ulogu u procesu pomoći žrtvama nasilja te smo donacijama željeli podržati njihov rad i pružiti podršku njihovim štićenicama, našim sugrađankama.“
Povodom obilježavanja predstojećeg Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, predstavnici dm drogerie markta ovom prilikom uručili su donacije u vrijednosti od 3.000 KM sigurnim kućama iz Sarajeva, Mostara i Banja Luke. Na ovaj način dm želi pružiti podršku ženama žrtvama nasilja, kao i skrenuti pažnju javnosti na probleme nasilja u porodici. Predstavnici sigurnih kuća zahvalili su se na podršci i doniranim novčanim sredstvima koja će iskoristiti za unapređenje uslova boravka u sigurnim kućama.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti