Horoskop: Ovnovi imaju gotovo nepresušnu energiju

Piše: Redakcija

OVAN

21.III – 20.IV

Ljubav: Intenzivira se sretna faza u vašem životu, što se odražava i na ljubav. Odnos s osobom koju volite izvor je zadovoljstva. Ovo je izvrstan period i za zasnivanje porodice.

Posao: Cijela sedmica je dobra za timski dio posla. Osjećate se snažno, poletno, što doprinosi izvrsnom raspoloženju. Sve ukazuje na relacije koje imaju velikog značaja za budućnost.

Zdravlje: Imate gotovo nepresušnu energiju.

Upoznajte ih: Zapanjujuće je gledati kako prevazilaze eventualne neuspjehe, neprijatnosti, kako su u stanju da s leđa skinu, bez mnogo žaljenja, balast prošlosti. Iz ovoga proizlazi izvjesna bezbrižnost i lakoća postojanja, koje imaju i svoje negativne strane. Iskustva doživljavaju na vlastitoj koži, ali im ne polazi za rukom da iz toga uvijek izvuku praktičnu korist ili zaključak. Ovan nije samo onaj koji lansira ideje, već ih i praktično provodi u djelo. Zato nije nimalo čudno što je mnogo ljudi rođenih u ovom znaku među velikim vođama, političarima, vojnicima, liječnicima, posebno hirurzima, ali i strastvenim sljedbenicima svega onog što je za dobrobit čovječanstva. Prije nego što se smire ili nađu mir u srcu, moraju proći dug put do zrelosti.

 

 

BIK

21.IV – 22.V

Ljubav: Značajna sedmica za ljubav! Ako ste slobodni, želite da promijenite status, a ako ste imali problema s voljenom osobom, vrijeme je da se sve preokrene u vašu korist.

Posao: Postoji niz povoljnosti da ostvarite, bar dio, poslovnih želja. Moguće je da dobijete novi ili bolje plaćen posao. Ako je novac do sada predstavljao najveći problem, dolaze bolja vremena.

Zdravlje: Sve bolje se osjećate.

 

BLIZANCI

23.V – 22.VI

Ljubav: Osmjehuje vam se istinska sreća. Veza je sve kvalitetnija, puni ste ljubavnog zanosa, sretni ste i zadovoljni. Ako ste sami, u susret vam dolazi nova, velika ljubav.

Posao: “Na redu” su poslovna i  finansijska ekspanzija, uspjeh i dobitak. U skladu s tim, želite razviti drugačiju strategiju, unaprijediti poslovanje i svoj status podići na novi, viši nivo.

Zdravlje:  Što više boravite u prirodi.

 

RAK

23.VI – 22.VII

Ljubav: Dolazi period pun malih pogodnosti i harmonije u vašem sentimentalnom životu. Sve su bolje relacije s osobom koju volite. Posebno je lijep, ugodan i ljubavlju ispunjen vikend.

Posao: I na poslovnom planu možete biti zadovoljni. Slijede dobri potezi, uspješno putovanje ili ugovor. Sve to obećava više nego solidnu zaradu. Dobra je i neka umjerenija varijanta.

Zdravlje: Sasvim dobro se osjećate.

 

LAV

23.VII – 22.VIII

Ljubav: Imate uspjeha u ljubavi, bez obzira u kakvom ste statusu. Veza blista novim sjajem. Za sve što želite, bilo vezu ili avanturu, šanse su na vašoj strani. U svakom slučaju, sretni ste.

Posao: Očekuju vas važne promjene i ozbiljan rad. Ipak, možete računati na ostvarenje plana, naročito veću zaradu, napredovanje ili promjenu posla. Naravno, možete i riskirati ponešto.

Zdravlje: Nađite vremena za odmor i rekreaciju.

 

DJEVICA

23.VIII – 22.IX

Ljubav: Nije baš vaša svakodnevica, ali romantičnog ste raspoloženja. Može vam se desiti i neočekivana, ali lijepa veza. Posebno ste razvojem događaja obradovani ako ste dugo sami.

Posao: Možete očekivati važne promjene. Moguće je putovanje, u sklopu kojeg je i kontakt s osobom koja će vam ponuditi dobar, unosan posao. Time ćete biti, naprosto, oduševljeni.

Zdravlje: Obogatite ishranu voćem i povrćem.

 

VAGA

23.IX – 22.X

Ljubav: Strasti i emocije se rasplamsavaju. Partner je sve zahtjevniji, a to traži određena odricanja. Ne sumnjajte u ljubav i dobre namjere osobe koju volite ili u koju ste zaljubljeni.

Posao: Neopterećeno i s mnogo volje planirate posao. I u slučaju da su neophodna određena ulaganja, ne samo znanje i stručnost, već i novac, važno je da je sve veoma lako ostvarivo.

Zdravlje: Sretni ste i zadovoljni.

 

ŠKORPIJA

23.X – 22.XI

Ljubav: Toliko ste zaljubljeni da ste spremni na popuštanje voljenoj osobi.  Odlučni ste u namjeri da maksimalno doprinesete zajedničkoj sreći. Ako ste slobodni, dolazi nova ljubav.

Posao: Niste pretjerano raspoloženi za rad. Još manje vam se dopadaju ideje koje vam pokušavaju nametnuti drugi. Želite raditi, što je više moguće samostalno, bez ovisnosti o bilo kome.

Zdravlje: Uživate u svemu, sretni ste.

 

STRIJELAC

23.XI – 22.XII

Ljubav: Kao malo kada, analizirate situacije kroz koje ste prolazili u ljubavi?! Na posebnu toplinu i nježnost voljene osobe možete računati tokom vikenda, pogotovo ako negdje skupa putujete.

Posao: Nezainteresirani ste, imate potrebu da se, na neko vrijeme, odvojite od zahtjevnijih obaveza. Želite raditi samo koliko je neophodno da budete u toku. Ipak, zadovoljni ste.

Zdravlje: Pješačite, ujutro i predvečer.

 

JARAC

23.XII – 21.I

Ljubav: Susret, razgovor ili neobična situacija doprinijet će da brzo donesete važnu odluku. Sazrelo je vrijeme za “veliko pospremanje” emocija, za sreću i stabilnost u ljubavnom životu.

Posao: Sve je širi krug poslovnih poznanstava. I to pomaže da lakše ostvarite ambicije, uđete u novi posao ili se oslobodite svega što vam predstavlja teret. Ipak, oprez s finansijama.

Zdravlje: Godi vam dolazak proljeća.

 

VODOLIJA

22.I – 19.II

Ljubav: Netipično, ali kao da vam se u dušu uvukao oprez. Ne znate šta da mislite, još manje šta da uradite da budete (još) sretniji. Najvažnije je da se vi i partner, još uvijek, mnogo volite.

Posao: Odnosi s osobom od autoriteta ili kolegama nisu baš sjajni. Trebate postići kompromis ili se do skore, sjajne prilike, primirite. Generalno gledajući, to je sada najbolje rješenje.

Zdravlje: Dobro bi vam došlo malo opuštanja.

 

RIBE

20.II – 20.III

Ljubav: Najzad dobijate odgovor na pitanje koje dugo izaziva vašu znatiželju. Razgovor, vikend ili putovanje, zbližit će vas s osobom koju volite. Sedmica je obećavajuća i ako ste sami.

Posao: Suvišno je da se opterećujete suzdržanim odnosom između vas i kolega. U suštini, sve je dobro. Poznanstva su korisna za samopouzdanje i poboljšanje materijalne situacije.

Zdravlje: Više mislite o sebi, opustite se.

Pripremila: Hedija MEHMEDIĆ

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti