Potresna ispovijest zvijezde “Igre prijestolja”: Bila sam na rubu smrti

Piše: Redakcija

Foto: Instagram
https://www.instagram.com/p/Btjohbhl0Z_/

Kako se bliži nova sezona serije „Igra prijestolja“, glavna zvijezda ove serije odlučila se iskreno govoriti o svom zdravstvenom stanju u novom eseju New Yorker. Kako je ispričala za vrijeme snimanja serije pretrpjela je dva puknuća aneurizme. Prvo je bilo u februaru 2011. godine kada je završavalo snimanje prve sezone. Priznala je kako je osjećala kao da joj elastična traka pritišće mozak, a budući da je imala neprestane mučnine shvatila je da nešto nije uredu.

– Kako bih svoje sjećanja održala na životu pokušala sam se, između ostalog, prisjetiti nekoliko rečenica iz scenarija. Imala sam aneurizmu, arterijsku rupturu nakon koje sam se podvrgla operaciji mozga koja je, činilo se, riješila problem. Tada sam imala 24 godine, a ta operacija nije bila moja posljednja niti je bila najgora. Ako ćemo biti doista iskreni, svake minute u danu sam pomislila da ću umrijeti – prisjetila se zvijezda „Igre prijestolja“.

Njezino zdravstveno stanje ponovno se pogoršalo 2013. godine kada je radeći u New Yorku prilikom rutinskog skeniranja mozga saznala da ima značajnu izraslinu koju je bilo potrebno ukloniti operativnim putem. Podvrgnuta još jednoj operaciji, no ovoga puta neuspješnoj, Emilia Clarke ponovno je završila na hirurškom stolom na još intenzivnijoj operaciji koja je uključivala otvaranje lobanje.

– Oporavak je bio još bolniji nego nakon prve operacije. Izgledala sam kao da sam prošla kroz rat grozniji od onoga kojeg je iskusila Daenerys. Sa operacije sam izašla sa izljevom iz glave. Komadići moje lubanje zamijenjeni su titanom. Imam vidljivi ožiljak koji se uvija od mog vlasišta do uha, ali u početku nisam znala da će biti vidljiv. Prije svega, u to vrijeme bila sam u stalnoj brizi oko mogućeg gubitka kognitivnih ili osjetilnih sposobnosti – priznaje Clarke koja se s vremenskim odmakom često zna i našaliti na račun proživljenog iskustva.

– Danas znam reći ljudima da su mi hirurzi oduzeli dobar ukus u muškarce ali, naravno, ništa od toga u to vrijeme nije bilo nimalo smiješno – zaključuje glumica.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti