Ona je nova Lady Gaga: Albanska pjevačica glavna je zvijezda svjetskih top listi

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bu65zQFlwGB/

Svjetske muzičke top liste prosto su poludjele za mladom albanskom pjevačicom Avom Max čija pjesma “Sweet but psyho” i dalje se nalazi u vrhu nekoliko najslušanijih top listi. Od kada se njeno ime našlo na naslovnim stranama brojnih časopisa svi su se zapitali koje atraktivna plavuša koja stasom i glasom neodoljivo potsjeća na Lady Gagu. Naime, radi se o djevojci koja porijeklom vodi iz Albanije. Rođena kao Amanda Koci, sa porodicom je kao djevojčica preselila u SAD.

Njena majka dugo je pjevala u operi pa nije slučajno da je Ava veoma rano usvojila najbolje muzičko znanje. Otac koji je dugo svirao gitaru u nekoliko bendova, Avu je još kao malu vodio u peru ali je Ava bila zaljubljena u muziku Britney Spears koja je ujedno njen najveći uzor.

Kada se prvi put na top listama pojavila numera “Sweet but psyho” svi su bili svjesni da će ova pjesma ubrzo postati hit.

https://www.instagram.com/p/BrfzDMRlz4C/?utm_source=ig_embed

-Znali smo da je pjesma posebna, ali nismo mislili da će postati ovaka fenomen. To se ne događa umjetnicima za koje niko nikada nije čuo, zar ne?- rekla je Ava za “Vanity Fair”.

Iako su njeni muzički počeci bili trnoviti, Ava nikada nije odustajala. Radila je kao konobarica i prodavačica u nekoliko butika ali je na kraju uspjelaostvariti svoje snove.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti