Kraljica nakon osam godina prvi put s Kate na javnom događaju

Piše: Redakcija

Kraljica Elizabeth i Catherine, vojvotkinja od Cambridge prilikom posjete King’s Collegeu

Vojvotkinja od Cambridgea jučer je prvi put nakon 2011.godine otišla sama s kraljicom Elizabethom na jedan javni događaj. Očekivano, svi su željeli zabilježiti ovaj trenutak i odmah početi porediti je li kraljica jučer bila bliža s Kate ili prije nekoliko mjeseci kada se prvi i jedini put sama pojavila s Meghan Markle u obilasku željezničke stanice u Cheshireu.  Kate, kao buduća kraljica, i sadašnja vladarica, 92-godišnja Elizabeth napravile su turneju po Fakultetu tehnoloških studija u Londonu. Jedna od dostignuća kojima se studenti hvale bio je i robot koji je predstavljen kraljici. Dvije dame su posjetile King’s College’s Strand kampus, koji je ovom prilikom i otvoren i to na mjestu gdje je svoje kancelarije imao BBC. Kraljica je za ovu priliku birala Stewart Parvin kaput od kašmira u rozoj boji, a sve je upotpunila s pink safirima i dijamantnim brošem, dok je Kate izabrala sivi Catherine Walker kaput.

Ovo je prvi put da je Kate s kraljicom bez prisustva ijednog drugog člana kraljevske porodice. Prvi put kad su se pojavile prije osam godina u Leicesteru uz njih je bio i kraljicin suprug, princ Philip. Ali i taj izlet se računa kao prvi zajednički, budući da tada uz Kate po prvi put nije bio i princ William.

-Čavrljale su. Kate bi me prvo pitala u vezi nečega, a onda bi to rekla kraljici – kaže Lord Waheed Alli, rektor Univerziteta De Montfort.

Kako je izgledala njihova turneja po Univerzitetu pogledajte u videu

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti