Katy Perry ima novu pjesmu koja neodoljivo podsjeća na hit Lene Kovačević: Da li se radi o plagijatu?

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bty85isn_RE/

Pop zvijezda Katy Perry objavila je svoju novu pjesmu pod nazivom “365” za koju je austrijski portal “Kosmo.at” objavio kako se radi o plagijatu pjesme “Cafe” srbijanske pjevačice Lene Kovačević. Isti portal navodi kako se nakon prvog slušanja nove pjesme atraktivne plavokose pjevačice, može sa sigurnošću reći da se radi o numeri koja svojim zvukom neodoljivo liči na hit mlade jazz pjevačice iz Beograda.

Čak i za one koji su ovu sumnju odmah negirali, stigla je potvrda od nekoliko producenata iz Regiona koji su istakli kako je Katy pjesmu objavila 14. februara, dok je Lenina pjesma “Cafe” postala hit tokom proteklog ljeta, kada je prvi put i zvanično promovirana. Pjesmu “Cafe” napisala je pjevačica Emina Jahović, dok je muziku i aranžman radio poznati makedonski producent Darko Dimitrov.

Nakon što je pjesma dospjela na vrh top listi u zemljama Regiona, Lena je pjesmu otpjevala i na francuskom jezigu, nakon čega se ova numera pojavila i na europskim radio stanicama gdje je zabilježila odličnu slušanost.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti