Princ Charles ukazao čast Amal Clooney: Nagrada sa njenim imenom bit će posvećena uspješnim ženama širom svijeta

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bu7DuiVAYdO/

Poznati holivudski par, Amal i George Clooney, nedavno su bili gosti britanske kraljevske porodice koja ih je ugostila u Backinghamskoj palači. Slavni par može se pohvaliti činjenicom da su upravo oni jedni od omiljenih lica koja se mogu vidjeti na skoro svakoj zvaničnoj proslavi koju organizuje kraljevska porodica.

Tokom posljednjeg druženja, princ Charles odlučio je ukazati veliko poštovanje prema gospođi Clooney čije će ime uskoro postati zaštitni znak fondacije koja će počevši od naredne godine dodjeljivati nagrade iz oblasti prava žena. Fondacija “Amal Clooney” tako će uskoro postati jedna od samo nekoliko u svijetu koje će posticati mlade žene širom planete da otvoreno pokažu šta znaju, a bit će dodjeljene nagrade u nekoliko kategorija kada je riječ o uspješnim ženama iz oblasti privrede, informatike i ljudiskih prava.

Amal je već godinama poznata kao jedna od onih dama iz svijeta javnog života koja otvoreno pomaže mladim ženama, zalaže se za njihova prava te otvoreno učestvuje u borbi da se prava žena u svijetu podignu na veći nivo.

Ona će takođe dati veliki doprinos na razvoju žena i njihovih poslovnih ideja u lokalnim zajednicama, a poznato je koliki je bio njen doprinos tokom pravne kampanje mlade djevojke Yazidi, aktivistice Nadie Murad, kojoj je prošle godine dodijeljena Nobelov nagrada za mir za njen nevjerovatan trud i rad u kampanji koja se bavi borbom protiv seksualnog nasilja nad ženama.

https://www.instagram.com/p/BjwRXPGlR5T/

Pročitajte još