Glumica iznenadila priznanjem o teškom djetinstvu: Vjerovala sam da sam manje inteligentna od drugih

Piše: Redakcija

Iako njen život danas izgleda kao idealan, poznata glumica Jessica Alba je prošla prilično težak put do uspjeha. Naime, ona je tokom djetinstva imala ozbiljnih zdravstvenih problema u vidu djelimičnih kolapsa pluća i čestih upala, što je svakako uticalo na to da je dosta vremena provodila u bolnicama. To i česte selidbe njenih roditelja uticalo je na činjenicu da Jessica nije mogla da stvori stvarna i trajna prijateljstva, a sve to je dovelo do pojave razih nesigurnosti koje su je pratile. 

– Kada sam bila mlađa nisam se smatrala pametnom.Vjerovala sam da sam manje inteligentna od drugih jer nisam imala formalno obrazovanje. Sada, kada je moj biznis zaživio ta pomisao mi je postala OK – rekla je ona u intervjuu za magazin “Health”. 

Naime, to što nije imala formalno glumačko obrazovanje Jessici je predstavljalo veliki problem prilikom građenja glumačke karijere. 

– Smatrala sam se inferiornom kao glumica jer nisam završila glumačku školu, te se nisam usuđivala reći da sam glumica. Trebalo mi je vremena da steknem samopouzdanje,  a danas je ono ključ mog uspjeha. Možda nisam najbolja glumica svih vremena, no imala sma svoje trenutke. Danas ne podcjenjujem ničije životno iskustvo, samouke umjetnike… Moramo primati udarce da bismo uspjeli u životu – rekla je ona.

Jessica je dodala i to da danas svoju djecu uči da je bogatstvo koje imaju privilegija. 

– Kada se moja djeca požale kad suprug i ja idemo na posao, pitam ih: “Volite li svoj život” Jer on nije besplatan. Vaš tata i ja naporno radimo da biste vi imali sve što imate. Zato brinite o svojim stvarima, a ako u životu ne budete radili, vaš život neće uvijek biti ovakav” – rekla je Jessica koja ima desetogodišnju Honor, sedmogodišnju Heaven i 14-mjesečnog Hayesa. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti