George Clooney strahuje da se historija ne ponovi: Nepravedni ste prema Meghan Markle

Piše: Redakcija

Nije tajna da su poznati holivudski glumac George Clooney i njegova supruga  Amal bliski prijatelji s vojvodom i vojvotkinom od Sussexa. U prilog tome govori činjenica da je Clooney  u intervjuu koji je dao za Good Morning Britain govorio o tome kako su mediji često nepravedni prema britanskoj vojvotkinji Meghan. 

– Viđao sam situacije u kojima se mediji okrenu protiv vas iz nekih neopravdanih razloga i mislim da je takav stav prema Meghan malo nepravedan s obzirom na činjenicu da ona nije uradila ništa, osim što živi svoj život – rekao je George aludirajući na medijsku pažnju kojoj je Meghan svakodnevno izložena. 

https://www.instagram.com/p/BvDvJqEFSo6/

No, ovo nije prvi put da Clooney govori o odnosu medija prema Meghan.

– Ona je žena koja je u sedmom mjesecu trudnoće, a mediji je progone kao što su progonili i princezu Dianu. Izgleda kao da se istorija ponavlja, a svjedočili smo kako se završilo – rekao je Clooney tada. 

George je dodao i to da je Meghan jedna jako ljubazna i inteligentna žena. Naime, smatra se da se glumac na to da govori o položaju britanske vojvotkinje odlučio jer članovi kraljevske porodice u javnosti ne govore o glasinama koje se o njima pišu, ali su zato tu njihovi prijatelji koji s vremena na vrijeme otkriju poneki detalj i time “poprave” njihov imidž u javnosti. 

Podsjećamo, Amal i George su bili jedan od poznatih parova koji su prisustvovali kraljevskom  vjenčanju, a Amal je bila jedna od rijetkih koji su pozvani na “baby shower” koji je Meghan nedavno organizirala u New Yorku. 

Pročitajte još