VIDEO: Pogledajte kako je bilo na pretpremijeri Sjećaš li se Dolly Bell

Piše: Redakcija

Film „Sjećaš li se Dolly Bell“ koji je nastao po tekstu Abudalaha Sidrana u režiji Emira Kusturice simbol je jednog vremena.  Reditelj Kokan Mladenović je 60-te godine u Sarajevu prenio na teatarku scenu i istoimenom predstavom oživio kultne likove Dolly Bell i Dinu. Pretpremijera predstave izvedena je sinoć u sarajevskom Kamernom teatru 55, a priču su iznijeli Elma Juković, Davor Golubović, Emir Hadžihafizbegović, Gordana Boban, Mirsad Tuka, Admir Glamočak, Tatjana Šojić, Muhamed Hadžović, Sin Kurt. Posebnu pažnju plijenila je mlada glumica Juković sa emotivno napregnutom izvedbom naslovne uloge.

Veliki interes publike i rasprodane karte pokazuju da je ova predstava okraterirana kao kulturni događaj godine. Dramaturgiju potpisuje Vedran Fajković, dok je za kostime i scenografiju zaslužna Adisa Vatreš-Selimović.

U videu pogledajte djelić atmosfere iz Kamernog teatra 55. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti