Saša Petrović u ozbiljnim zdravstvenim problemima: Sutra ga u “Doli Bel” nećemo gledati

Piše: Redakcija

Do premijere predstave “Sjećaš li se Doli Bel” u sarajevskom Kamernom teatru 55, koja je okarakterizirana kao kulturni događaj godine, ostalo je još nepunih 30 sati. Atmosfera je usijana, a publika s velikim nestrpljenjem čeka da na teatarskoj sceni vidi kultne likove, Doli Bel i Dinu. 

Uloge u predstavi ostvarili su Emir Hadžihafizbegović, Gordana Boban, Davor Golubović, Elma Juković, Mirsad Tuka, Tatjana Šojić, Muhamed Hadžović, Sabit Sejdinović, Sin Kurt, Amar Selimović i Saša Krmpotić te Saša Petrović. Međutim, Petrović, koji je trebao utjeloviti ulogu tetka Cvikeraša zbog ozbiljnih zdravstvenih problema neće biti u mogućnosti pojaviti se u predstavi. U dogovoru sa rediteljem Kokanom Mladenovićem, napravljena je glumačka zamjena, kako bi Petrović mogao brinuti o svom zdravlju. 

– Kao zamjena nam je došao Admir Glamočak, koji je, pored svih svojih profesorskih obaveza na Akaedmiji scenskih umjetnosti, režiranja predstave u Mostaru, mentorskog rada sa diplomantima, te snimanja serije “Lud, zbunjen, normalan”, bez premišljanja uskočio u drugu trećinu radnog procesa kako bi nam pomogao. To je prijatelj. To je profesionalac. Bez premca. Ja se, kao upravnik Kamernog teatra 55, moram i želim, zahvaliti Admiru na njegovom ogromnom trudu i ljubavi prema našem teatru, i moram reći da sam presretan i počašćen, jer sam imao priliku gledati ga kako u kratkom, gotovo nemogućem, vremenskom periodu, pravi dvije maestralne uloge. I još svira saz. Atko moj, hvala ti – kazao je direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović. 

Pročitajte još