Sukob najboljih svjetskih tenisera: Federer više ne može podnijeti dvoličnost Đokovića

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BoQkIKsAGTH/

Bivši teniser Claudio Mezzadri nedavno je potvrdio ono o čemu se u teniskim krugovima govori već nekoliko godina. Nekadašnji reprezentativac Švicarske koji trenutno obavlja funciju TV voditelja i stručnog komentatora na nekoliko sportskih TV stanica ističe kako je odnos Rogera Federera i Novaka Đokovića postao toliko zategnut da je u pojedinim trenucima bio na ivici sukoba. Mezzardi tvrdi kako je Federer u mnogo boljim odnosima sa Rafaelom Nadalom što se pokazalo nedavno na sastanku najboljih svjetskih tenisera, kada je na Đokovićevo insistiranje dotadašnji prvi čovjek “ATP” Chris Kermode smijenjen sa te funkcije, što se nimalo nije dopalo Federeru i Nadalu.

-Roger ne voli nedvosmislene ljude, koji ne cijene jedni druge. U tom pogledu, on je imao izvjesnih poteškoća sa Đokovićem. Bilo je situacija kada je morao da se prilagođava Novaku. Oni su prijateljski nastrojeni, ali i rezervisani jedan prema drugome. Roger mi je rekao da, bez obzira na to što je Novak prijatan i zabavan, on nije do sada uspio da ga odgonetne- izjavio je Mezzadri.

On je pojasnio da je odnos dvojice rivala posebno “zategnut” van terena, gdje se Federer često može čuti kako kritikuje Đokovića zbog njegovo ponašanja za vrijeme turnira.

-Kada publika podržava protivnika, Đoker odgovara uznemirujućim gestovima. Iako je on taj koji traži ljubav publike, on je obično taj koji gubi kontrolu nad situacijom. Po Rogeru, Novakova uvrijedljiva reakcija reflektuje tamnu stranu njegovog karaktera. Rivalstvo među Novakom i Rogerom je dominantno, dok prema Nadalu, bez obzira na intenzitet rivalstva na terenu, ima više poštovanja i simpatija- rekao je Mezzari.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti