Ovi poznati su dobili bitku s porocima

Piše: Redakcija

 

Život poznatih nam često izgleda kao savršen, ali to svakako ne znači da je njihova svakodnevnica idealna. Naime, nekima od njih je slava u jednom momentu bila preveliko breme, te su utjehu tražili u alkoholu ili drogi. I dok postoje oni koji nisu uspjeli da pobjede svoju ovisnost, ima i onih koji su se izborili s njom i dana žive “normalne” živote. Pogledajte o kojim zvijezdama je riječ. 

 1. Angelina Jolie 

https://www.instagram.com/p/BuvyG6hARjd/

Njena biografija je ispunjena brojnim gorkim uspomenama s obzirom na činjenicu da se Angelina borila sa depresijom i anoreksijom. Sve to je, kako je otkrila u jednom od intervjua, uticalo na njenu odluku da se okrene porocima. 

 – Probala sam svaki tip droge koji postoji. To su bila mračna vremena za mene – rekla je Angelina. 

2. Adele 

View this post on Instagram

Auckland / Mt Smart Stadium / Mar 26

A post shared by Adele (@adele) on

Pjevačica je na početku karijere osjećala preveliki strah pred izlazak na scenu, a “lijek” je pronašla u konzumiranju alkohola. No, to ju je odvelo u skroz drugom pravcu, te joj se dešavalo da zaboravi riječi pjesama i da kasni na koncerte. 

3. Anthony Hopkins 

View this post on Instagram

Happy Friday

A post shared by Anthony Hopkins (@anthonyhopkins) on

– U mladosti sam počeo da pijem kako bih se opustio, osjećao slobodnije i samim tim bio bolji glumac. Mnogi ljudi iz ove profesije misle na isti način, ali griješe – rekao je glumac u jednom od intervjua. 

Naime, njegovo “uživanje” u alkoholu je u jednom momentu došlo do tog stadija da je izgubio posao, a dešavalo mu se i da zaspi za volanom. 

4. Drew Barrymore 

Popularnost koju je uživala kao jako mala uticala je na činjenicu da sa samo 13 godina postane zavisnik od alkohola. No, to ju je dovelo do klinike za odvikavanje, nakon čega je svoju karijeru morala ponovo da gradi. 

5. Samuel L. Jackson 

Iako je na samom početku karijere imao značajne glumačke angažmane, zavisnost ga je dovela do rehabilitacije. Najteže mu je, kako je jednom prilikom rekao, bilo da ženu i kćerku pogleda u oči i da im prizna da je zavisnik od droge. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti