Pravne manjkavosti u optužnici protiv Tonyja Cetinskog

Piše: Redakcija

 

Protiv Tonyja Cetinskog prošle sedmice je potvrđena optužnica u kojoj se tereti da je 3. novembra 2017. godine u centru Rovinja iz nehaja skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo 62-godišnji Ibrahim Kevljanin. 

Međutim, čini se da postoje određene pravne manjkavosti uprkos kojima je optužnica potvrđena, pa se nagađa sudi li se pjevaču zbog društvenih predrasuda i slave, pišu hrvatski mediji. Zbog određenih nelogičnosti u optužnici protiv Cetinskog koju su primjetili, odlučili su proanalizirati njezine glavne tačke te izrekonstruirati nesreću sa smrtnim ishodom.

Naime, nekoliko puta su prolazili cestom na kojoj je pjevač pregazio alkoholiziranog Kevljanina. Prema tvrdnjama tužiteljstva, Cetinski je u samom lijevom zavoju uske rovinjske uličice vozio brzinom od 35 kilometara na sat, kad je naletio na čovjeka koji je imao 3,46 promila alkohola u sebi. Sud je i to prihvatio kao dokaz pa pjevača uskoro čeka suđenje.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti