Poznati glumac uhapšen: Jussie Smollett optužen jer je organizirao lažni napad na samog sebe

Piše: Redakcija

Foto: Instagram
https://www.instagram.com/p/Bp4mInLhkKm/

Poznati glumac Jussie Smollett uhapšen je, jer je kako se navodi u optužnici organizirao napad na samog sebe. Naime, optužen je po 16 tačaka optužnice za lažno prijavljivanje policiji kako su ga napale dvije osobe vrijeđajući ga zbog rase i seksualne orjentacije.

Prema izvještaju iz policije, dvojica Afroamerikanaca su priznali kako im je glumac platio da isceniraju napad. Novinari su pronašli i videosnimke kako dvojica braće kupuju stvari koje su navodno upotrijebljene u prevari, među kojima su crvena kapa i maska za lice.

Glumac je također pod istragom i zbog rasističkog pisma koje je uputio samom sebi. Kako prenose strani mediji kada pismo nije upalilo onda je iscenirao lažni napad na samog sebe.  Ovaj lažni napad na samom početku izazvao je niz osuda, a brojne kolege su podržame Smolletta. Njegov advokat kazao je kako je optužba osvetoljubiva te da će Smollett odlučno tvrditi da je nedužan.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti