Dame, jeste li već naručile svoj PurityBox?

Piše: Redakcija

Zamislite da na jednom mjestu možete kupiti potpuno prirodnu kozmetiku i da pritom ne morate napuštati toplinu svog doma, a da proizvode koje kupujete prethodno testirate, tako da su greške u vašem odabiru gotovo nemoguće. Da… postoji i ta mogućnost. Prošle sedmice ekipa našeg magazina u Beogradu prisustvovala je promoviranju novog koncepta prodaje kozmetike putem interneta nazvane „PurityBox“. Riječ je o sasvim novom načinu prodaje na našem tržištu (PurityBox možete naručivati u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj), koji već duže vremena uspješno funkcionira u SAD-u, Francuskoj, Španiji… PurityBox, zapravo, znači personalizirani paket kozmetike koji svakog mjeseca dolazi na vašu kućnu adresu ukoliko postanete član PurityBox online kluba, odnosno plaćate mjesečnu članarinu (11 eura). O samom konceptu ovog načina prodaje govorila nam je Aleksandra Bogdanović, dama koja je ovaj koncept dovela u Region.

– Taj koncept već postoji u svijetu i odlično funkcioniše. Prvi put se pojavio u Americi, a kasnije nešto slično tome pojavilo u Engleskoj, Francuskoj i u Španiji, gdje sam i sama član i presrećna sam kada kada dobijem taj mjesečni paket kozmetike. U svakom slučaju, koncept je inovativan, ali i kreativan. Paketi koji svakog mjeseca dolaze na vašu adresu su personalizovani, odnosno prilagođeni vašem tipu kože. Ako osoba ima masnu kožu, šaljemo joj proizvode namijenjene za taj tip kože, kako bi ih mogla testirati i poslije naručiti ono što joj odgovara – kaže za naš magazin Aleksandra i dodaje da personalizovani paketići svakog mjeseca dolaze u domove članova kluba bez obzira na to da li oni nešto naručivali ili ne, naravno sve dok plaćaju članarinu.

purity box4Promocija PurityBoxa nedavno je održana u Beogradu, a dame su imale priliku isprobati kozmetičke proizvode koji će se na ovaj način prodavati
Za sada se putem PurityBoxa može kupovati, odnosno naručivati samo prirodna kozmetika, no u budućnosti joj planiraju dodati i konvencionalnu. Aleksandra i njen tim izabrali su kozmetiku koje inače nije zastupljena na našem tržištu, što je još jedna prednost ovog načina prodaje.
– Ideja je da zasada prodajemo proizvode koji naši klijenti ne mogu baš svugdje kupiti, kao što je, naprimjer, prirodna kozmetika Nikel iz Hrvatske, koja se ne može kupiti na tržištu BiH. Zato će ovaj koncept biti jedinstven. Također, mame će za svoju djecu moći naručiti francusku kozmetiku Sophie La Girafe, za čiju smo distribuciju ugovor potpisali na regionalnom nivou i jedino na ovaj način će se i prodavati u Srbiji, BiH i Hrvatskoj. Nećemo stati na samo tri ili četiri kozmetičke kuće, cilj nam je da ih bude najmanje 10 i možda. Bit će tu više kozmetičkih kuća, ali će svaka od njih na svoj način biti jedinstvena, odnosno nastojat ćemo da svaka od njih ima drugačije proizvode kako se interesi ne bi sukobljavali.

purity box
Članovi iz BiH će tako imati priliku kupovati prirodnu kozmetiku Nikel, dječiju kozmetiku Sophie La Girafe, špansku kozmetiku Keims, te inovativne četke za kosu Tangle Teezer….
Informacije o tome kako postati član PurityBoxa, kao i sve što želite znati o ovom načinu prodaje možete naći na veoma preglednoj stranici: www.puritybox.rs odnosno www.puritybox.net.
– Svaki član će imati mogućnost da ostvaruje bonuse, odnosno popuste u cijeni proizvoda koje naručuje, tako što će preporučivati novog člana ili što napiše neki komentar na proizvod koji je isprobao. Želimo imati aktivnu online zajednicu. Također, s vremenom i porastom broja članova, planiramo organizirati druženja na kojima bismo predstavljali naše proizvode uz stručne savjete farmaceuta i kozmetičara – kazala nam je na kraju Aleksandra.

 Kako se postaje član PurityBoxa?
– Učlaniti se možete online, putem našeg websitea. Članarina može da se kupi za jedan, dva, tri, za šest mjeseci. Članarina za jedan mjesec iznosi 12 eura, za tri mjeseca je 33 eura, za šest je 62, a za 12 mjeseci je 120 eura. Da bismo proizvode što bolje ispromovirali, u početku ćemo našim članovima slati originalna, a ne tester pakovanja.

Ako neko zaboravi platiti članarinu, prestaje li biti član?
– Ne prestaje se biti član uopšte. Sve uplate se vrše putem banke. Od 1. do 7. banci se daje nalog da se skida novac za članarinu. Onaj kome se ne skine novac za članarinu od 1. do 7. neće dobiti PurityBox u toj prvoj turi. Ali, odmah šaljemo mail tom klijentu da mu nije skinut novac i da ima opciju da mu se taj novac skine od 15. do 20. u mjesecu i da će nakon 20. dobiti svoju kutiju. Uglavnom, članovi će biti obaviješteni o svemu. Moram spomenuti da je naše pravilo da se klijentima, da li na webu ili Facebook fan pageu, odgovori na sve upite u roku od dva sata, bez obzira je li vikend ili radni dan.

Reklamacije proizvoda
Od narudžbe do dolaska na kućnu adresu potrebna su dva-tri dana. Sve šaljemo DHL-om. Imamo reklamacije u smislu ostećenog proizvoda ili pogrešnog proizvoda, međutim, otvoreni proizvodi se ne mogu vraćati.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti