Ashton Kutcher najveći humanitarac među glumcima: Spasio 6 hiljada mališana

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BEFk8mfHJ6A/

Američki glumac Ashton Kutcher poznat je jedan od najtalentiranijih komičara među glumicima. Ipak, kada ne glumi, Kutcher je angažovan kao humanitarac koji se kroz svoju neprofitnu organizaciju bori protiv seksualnog zlostavljanja najmađih. Njegova neprofitna organizacija je identificirala 5.894 mališana koji su bili žrtve i spasila je njih 103 iz “situacija u kojima je seksualno nasilje snimljeno i distriburiano”.

Organizaciju “Thorn: Digital Defenders of Children” kojoj pomažu čitavi timovi ljudi, od policije do advokata, psihologa i stručnjaka u IT sektoru, su 2009. formirali Ashton Kutcher i njegova bivša supruga Demi Moore.

View this post on Instagram

Background: Stapleton #pregame #theranch

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk) on

-Teško mi je da pričam o ovome, a da ne budem emotivan. Ono što je naš cilj je da napravimo tehnologiju koja će pomoći da se borimo protiv seksualne eksploatacije djece. Možeš da zavrneš rukave i ideš da pokušaš da budeš superheroj tako što ćeš spasiti jednu osobu ili možeš da napraviš alat koji omogućava jednoj osobi da sačuva mnogo ljudi- izjavio je Kutcher.

Tokom 2017. godine, glumac je svjedočio u senatu i apelovao na kongres da se preduzmu sve moguće mjere ne bi li se spriječili horori kroz koje prolaze djeca i žene širom svijeta.

-Vidio sam dijete koje ima godina koliko i moje dijete, a koje je silovao Amerikanac koji je bio seks turista u Kambodži. Ta djevojčica je toliko bila uslovljena svojom sredinom da su je ubijedili da je to igra. Bio sam na telefonskoj vezi sa mojim timom koji mi je tražio pomoć jer su dobili poziv od zvaničnika koji su rekli da je djevojčica seksualno zlostavljana i da se video raširio po mreži i da službe to gledaju tri godine, ali ne mogu da nađu počinioca, pa su nam tražili pomoć. Mi smo posljednja linija odbrane. To je moj posao i nastaviću da ga radim- rekao je glumac.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti