Objavljena lista najprodavanijih albuma: Drake neprikosnoven na vrhu

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Br6ItGng7gh/

Međunarodna diskografska organizacija IFPI proglasila je pjevača Drakea najprodavanijim izvođačem na svijetu u 2018. godini. Drake je zahvaljujući svom albumu “Scorpion”, jedini izvođač na svijetu koji je drugi put osvojio ovo prestižno priznanje. IFPI “Global Recording Artist of the Year” dodjeljuje se već šestu godinu za redom kao jedinstveno i autoritativno priznanje koje odražava umjetnikov svjetski uspjeh u digitalnim i fizičkim muzičkim formatima, od strima do vinila.

View this post on Instagram

Chromin Gold for the 6

A post shared by champagnepapi (@champagnepapi) on

Drake je iz asebe imao sjajnu poslovnu godinu, a pored rekordne prodaje novog materijala, Drake je održao nekoliko spektakularnih koncerata širom planete. Iza Drakea na listi najuspješnijih našla su se imena poput “BTS”, Ed Sheeran, Post Malone, Eminem, Queen, Imagine Dragons, Ariana Grande, Lady Gaga i Bruno Mars. Dobitnici nagrada prethodnih godina bili su One Direction 2013., Telor Swift 2014., Adel 2015., Drake 2016., i Ed Sheeran 2017. godine.

View this post on Instagram

New home.

A post shared by champagnepapi (@champagnepapi) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti