Policija istražuje: Prevaranti unovčili ček Arethe Franklin nekoliko dana prije njene smrti

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/xnTLs5EFLI/

Policija u Detroitu istražuju slučaj prevare preminule pjevačice Arethe Franklin koja je nekoliko dana prije smrti potpisala ček na 178 hiljada dolara koji su nepoznate osobe unovčile ubrzo nakon njene smrti. Pomoćnik tužioca okruga Auckland, Paul Walton, izjavio je da je slavna pjevačica u junu podnijela žalbu policiji povodom nestanka čeka.

Pjevačica je preminula samo nedelju dana nakon tužbe, nakon čega je istraga nastavljena, ali je njena smrt u velikoj mjeri uticala na dalju istragu i otkrivanje počinioca. Walton je dodao da je policiji bilo teško da utvrdi činjenicu da li je Aretha dala punomoć osobi koja je naknadno podigla novac. Nakon što su saznali o kome se radi, policajci i dežurni tužioc okruga Aucklad razgovarali su sa osobom za koju se pretpostavlja da je unovčila ček, ali nije saopšteno da li je ta osoba uhapšena, jer još nije poznato da li je punomoć koju je ista osba imala, zapravo validna i da li se na njoj nalazi Arethin potpis.

Slavna pjevačica Aretha Franklin preminula je u junu protekle godine u 76. godini života nakon kratke i teške bolesti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti