Uspjeh bh. dizajnerica: Haljina Kaftan studija na crvenom tepihu dodjele Oscara

Piše: Redakcija

Modna priča sestara Emine Hodžić Adilović i Nermine Hodžić, prepoznatljiva po imenu  „Kaftan studio”,  sinoć je dobila još jedno priznanje. Naime, na svečanoj dodjeli prestižnih nagrada “Oscar”, kreaciju iz njihovog studija, raskošnu bijelu haljinu, nosila je   Rebecca King Crews, supruga poznatog glumca Terryja  Crewsa. Kaftan se tako našao u društvu velikih modnih brendova kao što su Valentino, Oscar de la Renta, Givenchy, Dior, Elie Saab, Versace, Giambattista Valli, Chanel i brojni drugi, a čije su haljine poznate dame birale za ovu priliku.  

– Volimo dizajnirati haljine i vjenčanice, koje su naša specijalnost. Tu imamo slobodu da sanjamo i da se radujemo zajedno s damama za koje dizajniramo. Zaista smo počastvovane kada nas izaberu da budemo dio važnih životnih događaja kao što je vjenčanje, matura, doktorat ili odbrana diplomskog rada. Za „Kaftan studio“ haljine su manifest sreće i kroz rad na njima uvijek nastojimo to i prezentirati. Svi volimo sretne trenutke i težimo ka njima – rekla je Emina u jednom od intervjua za naš magazin. 

Podsjećamo, ovo nije prvi put da kreacije bh. brenda biraju svjetski poznate ličnosti s obzirom na činjenicu da je Kaftan kreacije,  između ostalih, nosila i Deena Abdulaziz, urednica „Vogue Arabia“. 

– Deena Abdulaziz je svjetski poznata po svom istančanom modnom ukusu i vrlo je važna osoba u modnoj industriji. Upravo zahvaljujući njoj, neka danas poznata imena, kao što su Mary Katrantzou, Prabal Gurung, Jason Wu i Roksanda Ilinčić, postala su značajna u svijetu mode i imaju zaista uspješne modne priče. Samo prošle godine poznati „Ashi studio“ je Deeni posvetio cijelu svoju kolekciju, dok je Christian Louboutin dizajnirao cipele i nazvao ih Deena upravo po njoj. Sve to dovoljno ilustruje o kakvoj osobi je riječ. Za nas je veoma značajno da je Deena, u mnoštvu drugih, primijetila upravo naš rad i da je odlučila da nosi naše kreacije, te da i dalje sa zanimanjem prati sve što radimo. Njoj zaista nije bitno to odakle mi dolazimo, bitan joj je dizajn i baš to je ono što ju je privuklo da obrati pažnju na rad “Kaftan studija” – rekla je Emina. 

 

 

 
 
 
 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti