Za stand up show Nikole Đurička se tražila karta više: Glumac još jednom oduševio sarajevsku publiku

Piše: Redakcija

Sinoć je u glavnom bh. gradu, tačnije u Domu mladih u Skenderiji,  tražena karta više za stand-up show „Sve što ste hteli da znate o Džoniju, a niste smeli da ga pitate“ poznatog srbijanskog glumca Nikole Đurička. 

– Veliki sam poštovalac stand-up komedije. Još kao klinac sam s drugovima na nekim raspalim VHS-ovima gledao Prayera, Murphyja, Williamsa pa kasnije Billa Hicksa…, sve mi se činilo privlačnim. Stand-up ima jednu neposrednost u komunikaciji s publikom i to je ono što je mene privuklo. Ima neke užasne jednostavnosti i spontanosti u direktnom obraćanju. Kao glumac sam uvijek neka uloga, a ovom prilikom sam ja, u svoje ime komuniciram s publikom. Mislim da publika voli da čuje i vidi mene privatno. Osim toga, čovjek mora da ima želju da priča, a ja volim da pričam i volim da se ljudi smiju – rekao je Nikola u intervjuu za naš magazin. 

Naime, Nikola u ovoj predstavi  na duhovit način otkriva nepoznate detalje iz svog života, te su svi oni koji su prisustvovali predstavi  saznali kako je to pao balet i zašto je morao nositi helanke, kako je izgubio četrdeset klinaca, šta je morao pjevati u prvom razredu, kako je u vojsci dobio dva nagradna izlaska i niz drugih anegdota koje su kod publike izazivale smijeh. 

– Smisao za humor, naravno, može da bude dio nekog odbrambenog mehanizma, ali postoji neka granica. Čini mi se da se šalimo poprilično iz muke, ali da bismo se stvarno iskreno i punim srcem smijali, moramo da se osjećamo sigurno i raspoloženo. Moguće da je moj smisao za humor nastao kao sredstvo bježanja od dosadne stvarnosti prije nego iz muke – rekao je Nikola kojeg je publika u Domu mladih sa scene ispratila gromoglasnim aplauzom. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti