Hrvatskom glumcu se sudi zbog smrti Dolores Lambaše

Piše: Redakcija

Prošlo je godinu od pogibije hrvatske glumice Dolores Lambaša. Protiv glumca Stojana Matavulja, koji je upravljao vozilom u trenutku kada je mlada glumica stradala, se na sudu u Slavonskom Brodu vodi postupak. On se tim povodom danas pojavio na pripremno ročište u sudu u društvu advokata Zorana Mataića.

– Optužnicom se 53-godišnjaka tereti da je oko 6,30 sati 23. oktobar 2013.godine na autoputu Bregana – Lipovac upravljao ličnim vozilom marke Nissan X-Trail u smjeru Zagreba te da zbog alkoholiziranosti (koncentracija od 0,66 g/kg apsolutnog alkohola u krvi), neprospavane noći i umora nije prilagodio brzinu kretanja tako da nije na vrijeme uočio lično vozilo marke VW Polo koje se kretalo u istom smjeru, pa je prednjim desnim dijelom svog vozila udario u stražnji dio vozila marke VW Polo.

Pri udaru je to vozilo sletjelo na travnatu površinu s desne strane kolnika, kao i okrivljenikovo vozilo pri čemu je u višestrukom prevrtanju iz vozila ispala 32-godišnja putnica na prednjem sjedalu zadobivši pritom višestruke teške tjelesne povrede opasne po život od kojih je istog dana preminula u bolnici u Slavonskom Brodu – pisalo je u optužnici objavljenoj na stranicama DORH-a od 1. aprila.

Za kazneno djelo za koje ga se tereti predviđena je kazna zatvora u trajanju od tri do 12 godina, piše Dnevnik.hr.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti