Brigitte Nielsen: Kada sam rodila s 54, počeli su me osuđivati

Piše: Redakcija

 

Iako su šanse za uspjeh medicinski potpomognute oplodnje bile tek 2,5 posto, danski model i nekadašnja glumačka zvijezda Brigitte Nielsen u 54. godini uspjela se ostvariti kao majka peti put. Prošle godine u junu je rodila djevojčicu Fridu, koja je njena prva kćerka. Iz prijašnjih veza i brakova ima četiri sina. Iako su njenu odluku da u tim godina rodi mnogi okarakterizirali vrlo neodgovornom, ona pažnju nije poklanjala tim komentarima.

VISOKO RIZIČNA TRUDNOĆA

Otac njenog djetata je 40-godišnji Mattiom Dessijem, italijanski barmen, s kojim je u braku 16 godina. Brigitte je skoro deceniju pokušavala zatrudnjeti medicinski potpomognutom oplodnjom.

– Morate piti mnogo lijekova. Sve je jako skupo. Hormoni vam čine razne stvari… Uvijek mislite da ćete zatrudnjeti, ali onda stigne telefonski poziv u kojem čujete: „Žao mi je“. To je strašan trenutak. Partner mora biti, kao i vi, na sve spreman, osim ako niste žena koja želi sama imati bebu. Morate ostati realni i, što ste stariji, izgledi su sve više protiv vas – otkrila je Nielsen u intervjuu za britanski „Guardian“, dodavši da je bila ustrajna i spremna nositi svaki do posljednjeg embrija.

Njena trudnoća u pedesetim bila je visoko riznična, i držala ju je u tajnosti do samog kraja.

– Neki su moju odluku smatrali smiješnom, neki užasnom, a neki me podržavaju. Zapravo, mislim da se to nikoga ne tiče. To je moj život, stvar između mog supruga i mene. Što se tiče Fride, kad mi jednog dana kaže: „Mama, ti si stara baba“, ja ću joj uzvratiti: „Frida, ja sam najbolja mama koju možeš imati“ – rekla je Brigitte.

Žena koja je slavu stekla ulogama u „Rocky 4“, „Crvena Sonja“ i „Policajci s Beverly Hillsa“,svoje prvo dijete dobila je u 20-im i kaže da tad nije imala pojma šta radi.

Biti mama u 50-ima ima svoje benefite i drago mi je što baš sada imam kćerkicu. Sada sam psihički i fizički spremna – objasnila je.

Danskoj glumici je brak s Mattiom peti. Međutim, ona je najpoznatija po propalom braku sa Sylvesterom Stalloneom s kojim je dijelila filmske setove.

PONOVNI SUSRET 

– Bio je to užasan brak, a najbolje što je proizišlo iz njega je uloga Ludmille Drago, ruske supruge Ivana Draga Dolpha Lundgrena u “Rockyju IV” – rekla je svojevremeno za svog bivšeg dvosturko starijeg muža, dodavši da nije imala podršku javnosti kada su se razvodili.

– Svi su me gledali kao zlikovku kad sam se razvela od njega. Dugo sam se osjećala kao da sam na crnoj listi – kaže Brigitte, koja je u trenutku bijesa poderala svoju zelenu kartu.
U tim trenucima se više nije osjećala kao Amerikanka, pa je posljednje dvije decenije provela u Evropi. Ali, u Ameriku se vratila prošle godine, kada su je producenti filma “Creed II” zamolili da oživi Ludmillu Drago.

– Sylvester i ja smo zakopali sjekiru. On je bio u svom američkom kutku, a ja u ruskom. Bili smo vrlo profesionalni i to je dobro funkcioniralo – prisjetila se Brigitte odnosa na setu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti