Nove optuže protiv slavnog repera: Zbog zlostavljanja maloljetnica prijeti mu zatvorska kazna

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BnzEycfBDWR/

Američki reper R Kelly ponovo je glavna tema američkih medija nakon što su se pojavili novi detalji vezani za njegovo nasilničko ponašanje. Reper je već nekoliko mjeseci predmet istrage tužilaštva koje ga tereti da je tokom nekoliko posljednjih godina fizički i seksualno zlostavljao nekoliko djevojaka od kojih su se neke, poslije dužeg vremena, odlučile podnijeti tužbu. Sada su se pojavili novi detalji vezani za događaj iz 1995. godine kada je Kelly nakon koncerta koji je održao u jednom klubu u Baltimoru u hotelskoj sobi u fizički zlostavljao dvije maloljetnice.

Njegovo obezbjeđenje izdvojilo je dvije petnaestogodišnjakinje iz publike koje su potom ponuidili narkoticima i alkoholom što im je poslužilo da ih omame i potom taksijem sprovedu do Kellyjeve hotelske sobe.

-Kada je ušao u sobu, već je skidao pantalone. Bacio nas je na krevet i počeo da priča da ćemo imati “trojku”. Ja sam uspjela da pobjegnem i zaključam se u kupatilu- izjavila je pred sudom jedna od djevojaka.

Njena drugarica nije uspjela pobjeći nakon čega ju je reper silovao. Tek nakon što su pokrenute optužnice zbog sličnih slučajeva, dvije drugarice odlučile su prijaviti repera, nakon čega su dale izjavu dežurnom tužiocu koji je nakon toga predmet predao sudu koji sada vodi nekoliko istraga protiv Kellyja.

Nakon brojnih optužbi za nasilničko ponašanje i zlostavljanje djevojaka, oglasila se i Kellyjeva bivša supruga koja je progovorila o detaljima vezanim za nasilje koje je godinama trpjela. Ona je javno podržala sve djevojke koje su pretrpjele fizičko i psihičko maltretiranje čime je postala jedan od glavnih svjedoka u slučaju protiv bivšeg supruga. Ukoliko se optužbe protiv repera pokažu tačnim, prijeti mu 30 godina zatvora.

View this post on Instagram

Young Kellz. #FBF

A post shared by R Kelly (@rkelly) on

Pročitajte još