Lepa Brena: Suze zbog gubitka prijatelja

Piše: Redakcija

U domu tragično preminulog pjevača Šabana Šaulića i danas je veoma tužno, a supruga Gordana i ćerka Ilda primaju saučešća kolega i prijatelja koji dolaze. Jedna od njih bila je i poznata pjevačica Lepa Brena koja je, kako prenose srbijanski mediji, počela da plače u momentu kada je došla u porodičnu kuću pokojnog pjevača. Naime, Brena i Šaban bili su vezani dugogodišnjim prijateljstvom, a Brena se od njega oprostila i porukom na društvenim mrežama. 

– Odlaze oni najbolji. Među njima i Šaban. Od njega smo učili, s njim smo se družili, s njim sarađivali, s njim pjevali i tugovali, njega smo voljeli i poštovali. Od njega smo učili život. Vječna ti slava dragi prijatelju – napisala je ona. 

Podsjećamo, nakon smrti folk legende se mnogo nagađalo o načinu njegove smrti, sve dok se nije oglasila njegova porodica zvaničnim saopštenjem. 

Oni su iznijeli  sve detalje vezano za njegovu smrti i tako odbacili sumnje i sve spekulacije koje su prethodnih dana kružile regionalnim medijima. Brojni tablodio iskoristili su priliku da ishitrenim i neprovjerenim informacijama podignu tiraže, te svojim neprofesionalnim pisanjem unesu pravu pometnju. Spominjalo se tako da je Šaban neposredno nakon dolaska ekipe Hitne pomoći dobio injekciju za smirenje, kao i da je to moglo izazvati smrtnu reakciju, odnosno pucanje aorte. To, naravno, niko ne može potvrditi niti se to komentira.  Članovi porodice tragično nastradalog pjevača u saopštenju su se zahvalili ljekarima koji su uložili krajnje napore kako bi Šauliću pružili adekvatnu pomoć. No, i pored svih pokušaja da ga vrate u život, nisu uspjeli.

-Zahvaljujemo se klinici u Bielefeldu zbog napora i svestrano pružene pomoći u pokušaju spasavanja živta, policiji grada Bielefelda koja nam je neprekidno bila na raspolaganju informacijama, zvaničnicima pokrajine Sjeverna Rajna Vestfalija na pomoći, kao i državnom tužiocu koji je omogućio porodici da u toku obukcionog postupka ipak vidi tijelo i oprosti se na dostojanstveni način od našeg supruga, oca, dede i nikada prežaljenog velikog čovjeka i umjetnika Šabana Šaulića.

Podsjetimo, legenda folk muzike, Šaban Šaulić poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu Belefeld – Butersloh u Njemačkoj u noći sa subote na nedelju. Dva dana nakon nesreće, od posljedica udesa u bolnici u Njemačkoj preminuo je i Šabanov klavijaturista, Mirsad Kerić, dok je Šabanov kum Boban Stojadinović koji se takođe nalazio u automobilu prošao sa lakšim povredama.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti