Preminula Caroline Lee Radziwill, sestra bivše američke prve dame

Piše: Redakcija

FOTO: AFP

Mlađa sestra nekadašnje prve dame SAD, Jackie Kennedy Onassis, Lee Radziwill, preminula je u 86. godini. Mnogi su i dalje ostali pri mišljenju kako je zbog položaja njene starije sestre, Lee oduvijek bila u sjeni, iako su je mnogi smatrali jednom od najglamuroznijih žena 60-tih godina. Njen život brojni poznavaoci porodice Kennedy opisali su kao pravu dramu, a poznato je i to kako je njen odnos sa starijom sestrom oduvijek bio zategnut. Kako je ubrzo postala širi član porodice Kennedy, mediji su često spekulisali o njenom odnosu sa muškim dijelom porodice bivšeg američkog predsjednika Johna Kennedyja.

View this post on Instagram

Absolutely elegant. ✨ #leeradziwill

A post shared by Caroline Lee Bouvier Radziwill (@lee.radziwill) on

Ikao omiljeni u narodu, Kennedyjevi su često dovođeni u vezu kada su u pitanju odnosi unutar same porodice, a brojne spekulacije o vanbračnoj djeci, prevarama, obilježile su njihovu vladavinu. Lee je oduvijek imala dobra odnos sa mužom svoje sestre, ali se situacija naglo pogoršala onoga trenutka kada je izvršen atentat na Johna Kennedyja, nakon kog je u porodici došlo do opšteg rasula. Kako bi zaštitila svoju djecu i spasila im živote, nakon serija atentata u kojima su stradali Kennedyjevi, Jackie se udala za bogatog grčkog biznismena, Aristotlea Onassisa, sa kojim je prthodno Lee bila u ljubavnoj vezi.

Lee nije željela preći preko toga, ikao je znala da je ovaj brak sklopljen samo radi interesa. Prijateljice Jackie Kennedy Onassis, isticale su da su sestre oduvijek privlačili isti muškarci zbog kojih je njihov odnos konstantno bio zategnut. Čak se pisalo o tome da je Lee svojevremeno bila u vezi sa Johnom dok se on nalazio na čelu države što je kasnije i Jackie saznala.

Nije poznato da li su se sestre još za života pomirile ili ikada razgovarale o svom odnosu, ali se zna kako je Lee bila jako bijesna kada je saznala da se u testamentu njene preminule sestre nije našlo njeno ime. Nakon što se na kratko povukla iz javnosti, Lee je živjela na relaciji Paris-New York, a mnogi smatraju da bi njen buran život mogao poslužiti za pisanje i ekranizaciju sjajnog scenarija.

View this post on Instagram

“I met Lee at her home 30 years ago, for lunch. At fifty-five, she was one of the most photographed and talked about women in the world. A princess, a startling beauty, a world traveler, one of the most interesting women of her day. I was invited to lunch in East Hampton because I was dating her son, Anthony, and it was time to meet his mother. It was the start of a relationship that evolved, sometimes stuttered, and eventually settled into a genuine friendship. But that first day set the stage for how I came to know her – warm, but strong-willed; interesting and also curious.  She had a razor-sharp wit and intellect. She was both formidable and playful. She invented style, she invented giving no f**ks, she demanded authenticity and lived unapologetically…” – Lee R. – Some intimate photos Carole has shared recently! To read more about a piece of Carole Radziwill’s book “Lee & me” click the link below, or in our bio! (This is a book Carole is working on) https://www.google.com/amp/s/www.dailymail.co.uk/news/article-6721275/amp/My-life-Lee-Radziwill-Daughter-law-RHONY-star-Carole-reveals-bond.html

A post shared by Caroline Lee Bouvier Radziwill (@lee.radziwill) on

Pročitajte još