Novosti

Kraljevski tretman za Meghan Markle u New Yorku: Platila 75.000 dolara za noć u hotelu

Vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle uspjela je četiri dana skrivati se od paparazza u New Yorku, ali četvrtog dana je „uhvaćena“ kako s osiguranjem izlazi iz hotela „The Mark“, odakle se uputila na baby shower koji je za nju na Upper East Sideu organizirala njena najbolja prijateljica Jessica Mulroney. Na glamuroznoj zabavi vidjele su se još i Serena Williams, Amal Clooney, kao i Abigail Spencer s kojom je glumila u seriji “Face”. Ovo je Meghanino prvo putovanje u rodnu Ameriku nakon što se prošle godine udala za princa Harryja. Nakon New Yorka, Meghan će baby shower također organizirati i u Velikoj Britaniji. Meghanine prijateljice su se potrudile na zabavu donijeti originalne i vrijedne poklone, što su paparazzi iskoristili kao priliku da na osnovu pakovanja ili naziva otkriju spol djeteta. No, nije im pošlo za rukom, put, koji se mjesecima pripremao savršeno je organiziran, pa su ovakvi detalji i dalje nepoznanica za širu javnost.

No, ono što se otkrilo bez mnogo muke je tretman koji Meghan ima u New Yorku. Lijepa vojvotkinja smještena je u hotelu „The Mark“, gdje se osoblje potrudilo da ima kraljevski tretman. Noć u apartmanu u kojem je smještena košta nevjerovatnih 75.000 dolara, a sadrži tri kraljevske spavaće sobe, dva kraljevska kupatila, salon sa bibliotekom, trpezariju za 12 osoba, zaseban lift do sporednog izlaza ih hotela, veliki garderober, bar i salu za zabavu. Kako i dolikuje britanskoj kraljevskoj porodici Meghan u New Yorku spava u najvećem hotelskom penthouseu u Americi. Za nju je nekoliko sedmica ranije bio rezervisan apartman na 16. spratu hotela koji ima jedan od najljepših pogleda na Central Park.Uređen je tako da svojim gostima pruža luksuz i privatnost, a to vojvotkinji koja će svoje prvo dijete roditi u aprilu ove godine u ovim trenucima i treba.

15-tak Meghaninih najboljih prijatelja u Americi na gala zabavi povodom baby showera je  osim ugodnog ćaskanja, pišu britanski mediji, uživali i u delikatesima koje je posebno za ovu priliku pripremio svjetski šampion u kulinarstvu, čuveni Jean-Georges Vongerichten. Osim što je uživala u baby showeru, Meghan je boravak u New Yorku iskoristila i za obilazak omiljenih mjesta u koje je rado zalazila prije nego što se udala za britanskog princa. Tako je s najboljom prijateljicom Jessica Mulroney posjetila svoje omiljeno mjesto Laduree u SoHou gdje je uživala u macaronsima i čaju.

 

Nakon što je zabava okončana, Meghan je dan kasnije napustila renomirani hotel i uputila se u London gdje će se na kratko odmoriti, a već u subotu očekuje je putovanje u Maroko.