Dodijeljene BRIT nagrade: Tom Walker apsolutni pobjednik

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BsQQkWxAOzS/

U Londonu su kasno sinoć dodijeljene “BRIT” nagrade, najprestižnije muzičko priznanje u Europi, a titulu najboljeg ponijela je mlada muzička zvijezda Tom Walker. U kategoriji za najbolji singl nagradu su osvojili Calvin Harris i Dua Lipa za numeru “One Kiss”, dok je Harrisu pripala i nagrada za najboljeg producenta. Rock sastav “1975” pobjedio je u dvije kategorije, za najbolji rock sastav te u kategoriji za album godine. George Ezra i Jorja Smith najbolji su izvođači u muškoj, odnosno ženskoj konkurenciji.

Muzička zvijezda Ed Sheeran odnio je nagradu za uspjeh na globalnoj sceni, dok su priznanje za najboljeg međunarodnog izvođača osvojili Drake u muškoj i Ariana Grande u ženskoj kategoriji.

Bračni duo “The Carters” dobitnik je nagrade u kategoriji za najbolji internacionalni bend, dok je za najbolji spot proglašen “Woman Like Me” koji izvodi grupa Little Mix zajedno sa Nicki Minaj.

Za najboljeg novog izvođača očekivano je proglašen Tom Walker za pjesmu “Leave a Light On” koja se nalazi na vrhu svih top lisit posljednjih sedmica, a do sada je samo na “Youtubu” skupila više od 100 miliona pregleda.

Veče je obilježio nastup američke pjevačice Pink, kojoj je dodjeljena nagrada za izuzetan muzički doprinos.

“BRIT” nagrade dodjeljuju se od 1977. godine, a dodjeljuje ih Britanska fonografska asocijacija, krovno udruženje britanske muzičke industrije.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti