Budimo humani: Topao obrok za ugroženu djecu u BiH

Piše: Redakcija

Ovaj program se provodi u šest zemalja širom regiona, kroz obezbjeđivanje jednog obroka dnevno, a sve u cilju zdravog rasta i razvoja djece iz ugroženih porodica. Program je počeo 01.10.2014. i traje do 31.12.2014.
Zbog teške ekonomske situacije sve veći broj djece nema pristup adekvatnoj prehrani, a naročito zdravom toplom obroku u toku dana. Johnson&Johnson i Društvo crvenog krsta/križa BiH prepoznali su problem pothranjenosti kao faktor zdravstvenih problema i problema u razvoju ugrožene djece.

Program „Topao obrok za djecu“ je zajednička aktivnost Crvenog krsta i kompanije Johnson&Johnson koji se na isti način, s istim ciljem, provodi u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj, Rumuniji, te, naravno, i u BiH.
Značaj ovog Programa u BiH je prepoznala i kompanija “dm”, te se uključila i značajno ga podržala svojim resursima.
Ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane BiH da se uključe i pomognu kako bi se još više obroka obezbijedilo za ugroženu djecu BiH. Svoj doprinos možete dati na sljedeći način:
Pozivom na broj:

BH Telecom: 090 291 013
Mtel: 1433
HT Eronet: 092 890 833

donirate 2KM za topao obrok ugroženoj djeci u BiH.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti