Volio je samo jednog: Nesvakidašnja ljubavna priča Karla Lagerfelda

Piše: Redakcija

Vijest o smrti poznatog dizajnera i kreativnog direktora modne kuće Chanel, Karla Lagerfelda šokirala je javnost. Naime, Karl je preminuo u 86. godini života, a od, kako prenose strani mediji, raka gušterače. Iako su njegovu karijeru obilježili brojni uspjesi, njegov privatni život u znaku je velike ljubavne priče. 

Karla je tako sredinom 70-ih godina prošloga vijeka osvojio pripadnik francuske aristrokratije i boem Jacques de Bascher, koji je bio veliki ljubitelj mode i književnosti, a zajedno su bili 18 godina tokom kojih je Karl svog mladog partnera finansirao. 

Karl i Jacques

– Beskrajno sam ga volio, ali nikada nismo imali fizički kontakt. Zaveo me njegov fizički šarm – rekao je Karl u jednom od intervjua, te otkrio i to da je znao za brojne prevare svog partnera, ali mu ih je opraštao. 

Njihovu prilično neobičnu ljubavnu priču prekinula je Jacquesova smrt 1989. godine, koju je prouzrokovao AIDS, a dizajner je do posljednjeg trenutka bio uz njega. Ono što je zanimljivo je da je Karl prisustvovao i njegovoj sahrani, uprkos reputaciji da na sahrane nikada nije odlazio. 

– Smatrao sam da je u trenucima kada me je varao jednostavno bio neuračunljiv. Htio sam da vidim samo njegovu lijepu stranu i nisam bio svjestan stvari koje je čuvao u mraku – rekao je Karl. 

https://www.instagram.com/p/BuEmenlF3dI/

Naime, jedna od afera Karlovog mladog ljubavnika bila je i ona s poznatim dizajnerom Yves Laurentom. 

– Naravno da sam znao za tu aferu – rekao je Karl. 

Naime, poznati dizajner nakon  Baccherove smrti više nikada nije imao ljubavnog partnera u smislu stabilne veze, a u medijima se pisalo da je  često uživao u društvu mlađih muškaraca, tačnije modela s kojima je posjećivao revije i zabave, te putovao širom svijeta. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti