Bez imalo truda: Holivudske zvijezde koje su postale poznate zahvaljujući slučajnom poznanstvu

Piše: Redakcija

 

Nije tajna da je većina holivudskih zvijezda prešla prilično trnovit put dok nisu stekli popularnost koju danas uživaju. No, malo je poznato da postoje i oni koji su svjetsku slavu stekli preko noći i to samo zbog činjenice da su bili na pravom mjestu u pravo vrijeme, te upoznali “prave” ljude. U nastavku pogledajte o kojim poznatim glumcima je riječ. 

Jennifer Lawrence 

View this post on Instagram

how’s your day been so far? #jenniferlawrence

A post shared by Jennifer Lawrence (@jenniferlawrence_) on

Jennifer je “otkrivena” tokom šetnje New Yorkom kada ju je vidio agent za castinge i u njoj prepoznao karakteristike buduće zvijezde. Naime, on ju je tada fotografirao i uzeo broj telefona, a već sutra je, tada buduća, dobitnica Oscara otišla na svoj prvi casting. 

Johnny Depp 

U periodu kada je bio mlad Johnny je bio pravi buntovnik i vjerovao je da će postati rock zvijezda, a čak je imao i svoj bend “The Kids”. No, Lori Anne Allison, njegova prva supruga, ga je upoznala sa Nicolas Cageom koji je prepoznao njegov potencijal i nagovorio ga da se nađe s agentom. 

Ellen Pompeo 

Ellen je tokom 90-ih radila kao konobarica, a veza s modnim fotografom ju je podstakla da se preseli u New York, te da počne graditi karijeru. Njeni prvi angažmani su bili u reklamama, a danas je zaštitno lice popularne serije “Grey’s Anatomy”. 

Mel Gibson 

View this post on Instagram

New pic of #melgibson in #draggedacrossconcrete

A post shared by Mel Gibson (@melgibson_fanpage) on

Mel bi, da nije bilo njegove sestre koja je tajno poslala njegov rezime jednom glumačkom studiju, danas vjerovatno bio novinar. Ipak, dobio je poziv od casting direktora nakon čega je upisao Nacionalni institut za umjetnost u Sidneju. 

Pamela Anderson 

Pamela je postala poznata zahvaljujući navijanju za svoj omiljeni tim. Naime, tokom sportske utakmice njena emotivna reakcija je “uhvaćena” na kameri, a snimak je gledao PR agent Labatt kompanije koja joj je ponudila prvi ugovor za modeling. 

Charlize Theron 

Charlize je u New York došla sa željom da postane balerina, no povreda noge ju je u tome spriječila. Svog agenta je upoznala u banci i to momentu kada je vikala na bankare. No, agentu se svidio njen temperament i ubrzo je dobila ponudu za građenje glumačke karijere. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti