Plašio se da će dobiti otkaz: Glumac inscenirao da su ga pretukli

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bp-wHOwB47u/

Američki glumac Jussie Smollett brutalno je pretučen prije tri sedmice u Chicagu, a kao motiv napada navedeni su njegova boja kože, kao i seksualno opredjeljenje. Napadači su glumca sačekala kada se sa snimanja vraćao kući, nakon čega su ga oborili na zemlju, pretukli, polili izbjeljivačem te mu stavili omču oko vrata. Nakon što je policija stigla na lice mjesta, utvrđeno je da se radilo o dvojici napadača koji su obrzo nakon incidenta pobjegli. Ipak, prema novim informacijama do kojih je policija došla nakon što je ispitala dvojicu Nigerijaca koji su radili sa Smollettom na snimanju serije, istraga je krenula u potpuno drugom smjeru.

Mediji u SAD navode kako postoje ozbiljne sumnje da je glumac sam naručio napad na sebe kako bi zadobio samilost menadžmenta produkcije koja je već duže vremena planirala da ga otpusti budući da nisu bili zadovoljni njegovim angažmanom na snimanju.

-Možemo da potvrdimo da su informacije dobijene od te dvije osobe izmijenile kurs istrage. Zbog toga ćemo zahtjevati još jedan razgovor sa glumcem koji je napadnut- potvrđeno je medijima iz sjedišta FBI koji su preuzeli istragu nad ovim događajem.

Glumac se nakon spornog incidenta nije oglašavao u javnosti niti je davao bilo kakve komentare, ali je njegov advokat odbacio sve navode oko toga kako je glumac iscenirao sporni incident.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti