Novosti

Hollywood je spreman za povratak: Meg Ryan priprema vlastiti film

Iako se Holywood odrekao romantičnih komedija, ovaj žanr se će se vratiti. Kraljica romantičnih  komedija Meg Ryan u saradnji s “Netflixom” režirat će vlastiti. 

– Film je još uvijek u fazi radnog naslova, i zasad bih ostala na tome. David je dobio zeleno svjetlo. O moj Bože, imam osjećaj da ću mu donijeti nesreću ako previše govorim o tome –  otkrila je Meg za “The New York Times Magazine”.

View this post on Instagram

Still my favorite photo 📷

A post shared by Meg Ryan (@megryan) on

Iako nije htjela govoriti o detaljima oko radnje svog filma, nagovijestila je  da će to biti romantična komedija koja te zalupi, referirajući se na neponovljiva djela pokojne Nore Ephorn, rediteljice omiljenih fimova u kojima je Ryan dostigla svoj zvjezdani status.

– Ephron je u svojim romantičnim komedijama na vrlo inteligentan način davala komentar onog vremena, ali s namjerom da publika i dalje uživaju – rekla je.

Ostala tajanstvena i po pitanju potencijalnih glumaca u filmu, iako je istaknula nekoliko trenutnih glumačkih zvijezda za koje vjeruje da imaju potreban šarm za nositi takvu romantičnu komediju.

– Pravi je šarm vjerovatnourođen, ili ga imaš ili nemaš. Ja ga vidim u ljudima kao što su Jennifer Lawrence, Emma Stone ili Ryan Gosling – navela je Ryan.

View this post on Instagram

From the set of Ithaca. Now available on VOD.

A post shared by Meg Ryan (@megryan) on

Posljednje pojavljivanje Meg Ryan na velikom platnu bilo je u filmu “Ithaca” iz 2015. godine, koji je i režirala.

– Mislim da se radilo o mom uzajamnom odnosu s Hollywoodom. Vjerovatno sam osjećala da je gotovo onda kad su i oni osjećali da je gotovo –  objasnila je Meg Ryan.