Nakon sedam sedmica pauze: Kraljica Elizabetha II vraća se na posao

Piše: Redakcija

Foto: Xinhua

Britanska kraljica Elizabetha II odlučila je otputovati u London i vratiti se svakodnevnim obavezama. Nakon što je pred božićne praznika otputovala na porodično imanje u Sandringham House gdje je provela prethodnih sedam nedjelja, kraljica je zajedno sa članovima pratnje krenula put Londona, a kao i obično izabrala je putovanje vozom. Tokom boravka na porodičnom imanju, kraljicu su posjetili princ Charles, te njeni unuci, princ William i princ Haary sa svojim suprugama.

https://www.instagram.com/p/BtMQfT2lXBl/

Iako je vrijene provedeno na odmoru koristila kako bi uživala u prelijepom krajoliku, kraljica je tokom sedmica odmora iskoristila vrijeme kako bi se pozabavila brojnim zvaničnim aktivnostima. Ipak, izvor blizak kraljevskoj porodici tvrdi kako je glavni razlog kraljičinog napuštanja porodičnog imanja incident koji je prije nekoliko dana izazvao njen suprug, princ Philip koji je voezeći svoj “land rover” prešao u suprotnu traku i izazvao udes u kojem su povrijeđene dvije osobe.

https://www.instagram.com/p/BqaTaypF6Vh/

Isti izvori navodi da je upravo kraljica izvršila uticaj na Philipa koji se prije dva dana u javnom obraćanju izvinio žrtvama udesa i rekao kako više nikada neće voziti.

https://www.instagram.com/p/BsOY52LlPos/

Pročitajte još