Dodijeljene Grammy nagrade: Lady Gaga i Cardi B apsolutne pobjednice

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM

Protekle noći Los Angeles je bio centar najvećeg muzičkog događaja. Mnogi s pravom smatraju kako su 61. poredu “Grammy” nagrade bile ubjedljivo najspektakularnije do sada. Veče je proteklo u znaku dvije muzičke dive, Lady Gagu i Cardi B koje su ujedno i najveće pobjednice sinoćnjeg događaja. Pjevačica Cardi B postala je prva žena u historiji kojoj je pošlo za rukom da osvoji nagradu u kategoriji za najbolji rap album.

Još jedno ime obilježilo je sinoćni događaj, a to je mlada kantautorica Kacey Musgraves kojoj je pošlo za rukom da osvoji najvrijedniju nagradu, a to je nagrada za album godine. Pored njenog albuma “Gold Hour” koji je proglašen najboljim, Kacey je uspjela osvojiti još tri nagrade. Lady Gaga okitila se sa dva priznanja. U kategoriji za najbolju duetsku pjesmu, titula je očekivano pripala Gagi i njenom partneru Bradleyu Cooperu za pjesmu “Shallow”, dok joj je pripala još jedna glavna nagrada i to za solo izvedbu pjesme “Where Do You Think You’re Goin’?”.

Za najboljeg izvođača godine proglašena je Dua Lipa, dok je titulu za najbolji pop album ponijela Ariana Grande. Muzičar Drake osvojio je prvu nagradu u kategoriji za rap pjesmu godine, dok je nagrada za najbolji rock album pripala bendu “Greta Van Fleet”. U kategoriji za najbolju rap izvedbu nagradu su odnijeli Kendrick Lamar, Jay Rock, Future i James Blake za pjesmu “King’s Dead”.

Pročitajte još