Holivudska glumica stala u odbranu kolege: Liam Neeson nije rasista

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM

Holivudska glumica Michelle Rodriguez stala je u odbranu kolege Liama Neesona zbog njegovih nedavnih istupa u medijima kada je priznao da je prije 40 godina nakon što je njegova prijateljica pretrpila psihičku torturu i silovanje, krenuo u potragu za počiniocem smatrajući da se radi o osobi afroameričkog porijekla. Ubrzo je njegova izjava naišla na brojne osude, a mnogi su ga optužili da je rasista te da je zbog neprovjerene informacije mogao napraviti katastrofalan potez.

View this post on Instagram

Baby MRod !!!

A post shared by Michelle Rodriguez (@mrodofficial) on

-To je gomila gluposti. Čovječe, jesi li gledao “Udovice”? Jezik mu je bio toliko duboko u grlu Viole Davis. Ne možete ga nazivati rasistom, nikad. Sve su to gluposti. Ignoriši ih. On nije rasista već čovjek koji voli. Sve su to laži- izjavila je Rodriguez.

Pored Michelle, u odbranu slavnog glumca stala je tamnoputa glumica Whoopi Goldberk koja je istakla kako razumije Liamov bijes koji je imao u tom trenutku, te smatra kako bi svaka normalna osba odreagovala na isti način. I sam Neeson je istakao da je kasnije bio šokiran svojom tadašnjom odlukom.

View this post on Instagram

Night Cannes X

A post shared by Michelle Rodriguez (@mrodofficial) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti