Preminuo glumac Albert Finney

Piše: Redakcija

Legendarni britanski glumac Albert Finney preminuo je rano jutros u 82. godini života. Glumac se još od 2011. godine borio s opakom bolešću, a članovi njegove porodice još uvijek nisu zvanično potvrdili uzroke smerti poznatog glumca. Finney koji je pet puta bio nominovan za Oscara, proslavio se glumeći u filmovima poput “James Bond”, “Erin Brokovich” i mnogim drugim, karijeru glumca započeo je u pozorištu, a najčešće je dobijao uloge iz Shakespearovih komada.

Svjetsku slavu postigao je sjajnom rolom u filmu “Murder on the Orient Express” kao i u filmovima “The Dresser” i “Tom Jones”. Ostat će upamćen po ulogama u britanskim serijama, a jedna od njegovih najboljih partija koju je pružio, bila je u detektivskoj seriji “Hercul Poirot”, kao i ulozi Winstona Churchilla. Iako je oduvijek važio za predstavnika visoke klase, Finney sebe nikada nije doživljavao kao takvog, a smetali su mu epiteti “snoba”, kako su ga mnogi nazivali. Preminuo je u svom domu u Londonu gdje je godinama živio.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti