Juliette Binoche: Prekinite s javnim ponižavanjem Weinsteina

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Glumica Juliette Binoche, ovogodišnja predsjednica žirija tek otvorenog Berlinskog filmskog festivala, pozvala je na press konferenciji u Berlinu na prekid javnog ponižavanja Harveyja Weinsteina i kazala da bi slučaj odsad trebao biti prepušten sudu.

– Pokušavam se staviti u njegovu poziciju. Dovoljno su ga napadali. Mnogo ljudi je izrazilo svoje mišljenje o ovom slučaju. Sad je red na pravdi da odradi svoj posao – kazala je Binoche, koja je sa Weinsteinom, kojeg mnoge glumice optužuju za seksualno napastvovanje radila na filmovima „Čokolada“ i „Engleski pacijent“, za koji je dobila Oscara.

– Dobro znam kakva se zvijer krila u njemu. On je tip čovjeka s kakvim nikad privatno ne bih izlazila. Jednom sam ručala s njim nasamo u njegovom apartmanu. Nisam se osjećala ugroženo, ali nisam razumjela zašto me je želio vidjeti – kazala je.

https://www.instagram.com/p/BtEh2R5HYRJ/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti