Svaki par prolazi kroz različite faze u vezi, uključujući i one intimnije. Strast je teško zadržati, ali nije nemoguće ako se uloži dovoljno truda.

Donosimo vam 4 faze kroz koje prolazi svaki par:

Strast
Prvu fazu prati euforija i opsjednutost partnerom. Strast maksimalno dolazi do izražaja. Mozak tada proizvodi velike količine hormona sreće, a to tijelu daje višak energije koja se najčešće troši vođenjem ljubavi.

Maženje
Nakon početne faze stalne želje za intimnošću, požuda se polako smanjuje i nastupa faza maženja. Tada su predigre nešto duže nego u prvoj fazi. Puno je važniji osjećaj sigurnosti od brzog odnosa.

Flertovanje
U ovoj fazi oba partnera polako shvataju da postoje i drugi ljudi oko njih. Tada počinju tražiti ispunjenje svojih potreba koje partner ne može ili još nije zadovoljio. Rijetko kad se dogodi da oba partnera u isto vrijeme prolaze kroz ovu fazu pa je teško iz nje izaći nepovrijeđen.

Rutina
Partnera u ovoj fazi više povezujete sa sigurnošću nego s požudom. Seks je rutinski, a strast i kreativnost su skoro nestali. Teško je prebroditi ovu fazu, ali uz trud oba partnera je moguće.