Film Irfana Avdića „Majkino zlato“ osvojio nagradu publike na Premiers Plans – Angers Film Festivalu

Piše: Redakcija

Insert iz filma “Majkino zlato”

Diplomski film Irfana Avdića „Majkino zlato“, dobio je nagradu publike na Premiers Plans – Angers Film Festivalu  u Francuskoj, koji je trajao od 25. januara a završen je jučer. Irfan Avdić je student na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a ovaj film je također diplomski rad njegovih kolega Alena Alilovića s Odsjeka za kameru i Andreja Hamzića s Odsjeka za produkciju.

Film priča priču o sedamnaestogodišnjem Alenu, kojeg glumi Dino Bajrović, a koji je siroče te živi s nanom. Nakon što je saznao da je srednjoškolska ekskurzija pomjerena, odlučuje da preuzme stvari u svoje ruke te prikuplja novac za ekskurziju po svaku cijenu.

U intervjuu za magazin „Azra“ početkom januara, Dino Bajrović prisjetio se kako se osjećao kada je njegov film ugledao svjetlo dana.

– S velikim nestrpljenjem sam čekao da pogledam film. Prije svega, jer je taj kompletan proces bio jedno predivno iskustvo za mene i mislim da su svi koji su radili na tom projektu u tom trenutku dali svoj maksimum. Upravo zbog takve atmosfere i posvećenosti mislim da je bilo neminovno da na kraju ispadne kvalitetan film.

Više o razgovoru s Dinom Bajrovićem možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti