Kate i William imaju zanimljive nadimke: Kraljica jedina pošteđena šaljivih imena

Piše: Redakcija

Obzirom da žive veoma glamuroznim životom, kraljevska porodica unutar zidova svog dvora ima posebna pravila koja važe skoro za sve. No, poput običnih ljudi, i kraljevići vole da se našale, pa su tako skoro svi unutar porodice dobili po neki nadimak. Tog nepisanog pravila izuzeta je jedino kraljica Elizabeth II koja zbog svog autoriteta uživa poseban status na dvoru.

No, kako mladi vole da se šale, tako i princ William i njegova supruga Kate, imaju nadimke koje su jedno drugome dali. Kako je već izgubio dobar dio kose na glavi, William je od Kate dobio jedini logičan nadimak, a to je “ćelavac”. No, ni William nije ostao dužan supruzi koja nosi nadimak “DoD” što je skraćenica od “Dutchess of Do-Little” ili u slobodnom prevodu “ljenivica”, iz razloga jer vojvotkinja na dvoru ne obavlja niti jednu bitnu funkciju, a njene aktivnosti su minimalne.

-Članovi kraljevske porodice inače nisu jako dobri u komunikaciji jedno s drugim i ovo je jedan od načina na koji komuniciraju. Nadimci su način na koji izbacuju tenzije iz porodice- smatra izvor blizak kraljevskom dvoru.

Drugi pak, smatraju kako su nadimci odlična prilika da za svakodnevnu zabavu i šalu, koja im pomaže da se oslobode stresa jer su svakodnevno izloženi velikom pritisku javnosti.

Pročitajte još