Poznata glumica otkrila bolnu istinu: Bila sam na korak od samoubistva

Piše: Redakcija

Holivudska glumica Evan Rachel Wood nedavno je u javnosti progovorila o traumama koje je proživjela prije devet godina. Even je novinarima priznala kako je zbog dugotrajnih psihičkih problema s kojima se suočavala, završila u psihijatrijskoj ustanovi, nakon što je prethodno pokušala počiniti samoubistvo. Glumica je napisala dirljiv tekst koji je podjelila sa svojim fanovima, naglasivši kako se zbog teškog psihičkog stanja prijavila na psihijatrijsku kliniku. Even, koja je tada imala 22 godine, dodaje kako se ne stidi zbog svoje odluke koja joj je u konačnici spasila život.

View this post on Instagram

Went for a walk in the rain yesterday. 🧐

A post shared by Evan Rachel Wood (@evanrachelwood) on

-Bilo je jutro i osjećala sam se kao da me pregazio kamion. A onda, gotovo s histeričnim prihvatanjem, podigla sam telefon. Bio je to jedan od onih trenutaka kad sam konačno trebala odlučiti, ili nastaviti životariti ili početi živjeti život punim plućima. Sad kad gledam, bila je to najgora-najbolja stvar koja mi se dogodila- napisala je Evan.

Kada je shvatila da s njenim psihičkim stanjem nešt nije uredu, nazvala je majku kojoj je rekla kako hitno treba pomoć jer se upravo pokušala ubiti. Ona je naglasila da je pomoć potražila zbog psihičkog stanja, a ne fizičkih povreda, do kojih je veoma lako moglo doći jer stanje u kome se našla, nije bilo nimalo bezopasno. Iako je to za nju bio jedan od najtežih životnih perioda, glumica ističe da je nakon poziva za pomoć osjetila veliko olakšanje.

-Moram vam reći, ne preporučujem da doživite iskustvo blizu smrti, uopšte to ne preporučujem, samo vam želim reći da mnogi ljudi koji to dožive postanu sasvim nove osobe nakon toga- zaključila je glumica.

Pročitajte još