Preminuo otac Brittany Murphy: Nije se pomirio sa smrću kćerke, sumnjao je da je otrovana

Piše: Redakcija

Otac glumice Brittany Murphy, Angelo Bertolotti, preminuo je u 92. godini života u Los Angelesu. Otac čuvene glumice koja je tragično preminula prije deset godina, do svoje smrti nije se mogao pomiriti sa zvaničnim rezultatima istrage smrti kćerke, tvrdeći kako ona nije umrla prirodnom smrću već je godinama tvrdio kako je njegova miljenica ubijena.

https://www.instagram.com/p/BrnJUQBFzkM/

Brittany je tragično preminula zbog komplikacija izazvanih usljed srčanog udara, dok su rezultati autopsije pokazali da je Brittany, pored ozbiljnih zdravstvenih problema s kojima se suočavala, u organizmu nakon njene smrti, imala određenu dozu narkotičkih supstanci. Bertoletti je dugo nakon smrti njegove kćerke optuživao njenu majku da je odgovorna za smrt njihove kćerke.

https://www.instagram.com/p/Bs-pOkMl6Ol/

Tog 20. decembra 2009. godine, policija je zaprimila poziv koji su u međuvremenu dobili i pripadnici vatrogasne jedinice koji su prvi došli na adresu gdje je stanovala preminula glumica. Nakon što su provalili u kuću, u kupatilu su pronašli nepomično tijelo glumice. Brittany je kolima hitne pomoći transportovana u bolnicu gdje je ubrzo preminula usljed srčanih problema. Ono što je mnogima bilo sumnjivo, jeste smrt Brittanynog supruga Simon Monjacka koji samo nakon pet mjeseci, preminuo u njihovom domu u Los Angelesu.

https://www.instagram.com/p/BqJOEeSlma6/

Upravo je njegova smrt dala povoda Berttolotiju da su njegove sumnje opravdane, te da je i njegov zet žrtva zavjere. Monjack je baš kao i Brittany, preminuo nakon srčanog udara, a autopsijom je utvrđeno da je sedam dana nakon smrti supruge, Monjack doživio manji srčani udar.

https://www.instagram.com/p/BkxT56UD3jC/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti