Nicki Minaj: Iza kiča i šunda stoji ogromno bogatstvo

Piše: Redakcija

Svjetski uspjeh u svijetu muzike nije lagan zadatak. Naime, uz talent je često neophodno da budete na pravom mjestu u pravo vrijeme, a zatim i to da znate kako održati svoju karijeru i “trajati” što duže da biste od sebe stvorili brend. Brojni su oni koji su pokušali ali jednostavno nisu uspjeli, ali u tu skupinu ne spada reperka Nicki Minaj za koju je prethodna godina, ako je suditi po njenom bogatstvu, bila prilično uspješna.  

View this post on Instagram

#Dip VIDEO OUT NOW!!!!!!!! Link in my bio @tyga

A post shared by Barbie (@nickiminaj) on

Kako piše “Celebrity Net Worth” njeno bogatstvo iznosi 85 miliona dolara, a ono što je zanimljivo je da nije zarađivala samo od svoje muzike i na turnejama. Naime,  ona je plaćena milion dolara za učešće u jednoj sezoni showa “American Idol”, posjeduje udio u Jay Zijevom servisu za striming “Tidal”, ima svoju kolekciju odjeće, a značajna je i količina novca koju dobija iz saradnje s MAC- om, Pepsijem i drugim kompanijama koje joj plaćaju za reklamne saradnje. U skladu s tim se lako može zaključiti da je potrebno uspjeti u samo jednoj oblasti, a da je onda širenje i zarađivanje iz svih ostalih prilično jednostavno. 

No, ono što svakako ne treba zaboraviti je da Nicki svoj novac ne troši samo na ekstravagantni stil odijevanja i prilično skup životni stil s obzirom na činjenicu da je u 2018. godini platila školarinu za 37 fanova. 

View this post on Instagram

Plz say da Barbie

A post shared by Barbie (@nickiminaj) on

Pročitajte još