Objavljene nominacije za Oscara

Piše: Redakcija

“Roma” Alfonsa Cuaróna i “The Favourite” Yorgosa Lanthimosa su filmovi koji su osvojili najviše, po deset, nominacija u utrci za ovogodišnje Oscare. S po osam nominacija slijede “Zvijezda je rođena” i “Čovjek iz sjene” .

Sva četiri filma nominirana su za najbolji film, a u toj kategoriji konkuriraju im i “Crni član KKKlana”, “Black Panther”, “Bohemian Rhapsody” i “Zelena knjiga: Vodič za život” 

Film “Roma” je nominiran i u kategoriji najboljega filma na stranom jeziku te za najbolju režiju, glavnu žensku ulogu, Yalitza Aparicio, sporednu žensku ulogu Marina de Tavira, originalni scenarij, fotografiju, scenografiju, zvuk i montažu zvuka.

Za Oscara u kategoriji najbolje muške uloge ove godine se bore Christian Bale, za ulogu Dicka Cheneya  , Bradley Cooper, Rami Malek , Viggo Mortensen i Willem Dafoe. 

U kategoriji glavne ženske uloge nominirane su i Glen Close, Lady Gaga te Melissa McCarthy .

Za najboljega sporednog glumca konkuriraju Mahershala Ali, Adam Driver, Sam Eliott, Richard E. Grant  i Sam Rockwell.  U kategoriji najbolje sporedne glumice, uz Emmu Stone, Rachel Weisz i Marinu de Taviru, nominirane i Amy Adams te Regina King 

Nominacije za najbolju režiju, uz Cuaróna i Lanthimosa, dobili su Adam McKay za “Čovjeka iz sjene”, Pawel Pawlikowski za “Hladni rat” i Spike Lee za film “Crni član KKKlana”.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti