Glenn Close: Svi su mislili da čekam bebu Michaela Douglasa

Piše: Redakcija

Američka glumica Glenn Close prisjetila se nedavno kako je izgledala dodjela Oscara 1988. godine kada je bila nominova za glavnu nagradu za ulogu u filmu “Fatalna privlačnost”. Nakon što je film u kojem igra glavnu ulogu sa Michaelom Douglasom doživio veliki uspjeh, Glenn je tokom dolaska na svečanu ceremoniju doživjela nekoliko zanimljivih situacija. Ona je u svečanu salu stigla sa svojim ginekologom i njegovom suprugom, a usput je izgubila svoju naušnicu zbog koje je kasnila na samu ceremoniju. Budući da je bila u poodmakloj trudnoći, nakon izlaska na scenu zajedno sa Michaelom publika je počela da se smije jer su njih dvoje izgledali kao zaljubljeni par, a njen trudnički stomak bio je povod spekulacijama kako je Glenn ostala u drugom stanju baš nakon “vrelih” scene u pomenutom filmu.

-Članak mi je bio slomljen, takođe. Kasnili smo, bila je užasna gužva i morali smo da izađemo iz limuzine i pretrčimo parking, a usput sam izgubila naušnicu, pa je neko morao da se vrati i pronađe je. Kada smo Michael i ja izašli da najavimo nagradu, svi su počeli da se smiju zato što sam bila u već poodmakloj trudnoći, a u filmu “Fatalna privlačnost” mu sve vrijeme govorim: “Rodiću tvoje dijete”- rekla je Glenn.

Holivudska glumica do sada je nominovana za Oscara šest puta, a uskoro bi mogla uslijediti i sedma nominacija za ulogu u filmu “The Wife”, za koju je ove godine dobila i Zlatni globus.

Pročitajte još