Zbog čega Kate i Meghan nose torbicu u lijevoj ruci?

Piše: Redakcija

Poznato je da brojna pravila ponašanja koja vladaju na britanskom kraljevskom dvoru važe za sve članove kraljevske porodice, a mnoga od njih, stara su par stotina godina i strogo se poštuju i danas. Kao i za brojna druga pravila, na britanskom dvoru postoji pravilo kada je rijč o nošenju torbica. Često možemo primjetiti kako vojvotkinje Kate Middleton i Meghan Markle torbice nose u lijevoj ruci. Myka Meier, koja već godinama usko sarađuje sa kraljevskom porodicom, tvrdi kako je ovo pravilo uvedeno iz praktičnih razloga, te da se poštuje već godinama.

Naime, nošenje torbice u lijevoj ruci praktičnije je za članice kraljevske porodice jer one često moraju da se rukuju i pozdravljaju s ljudima pa im je desna ruka slobodna. Isto pravilo važi i za muške članove kraljevske porodice, koji, ukoliko nose aktovke, obavezno ih nose u lijevoj ruci kako bi desna ruka bila slobodna iz istih razloga. Prije Kate i Meghan, ovo pravilo godinama je poštovala princeza Diana.

View this post on Instagram

stylish👌🏻

A post shared by Kate Middleton (@katemiddletonphotos) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti