Poznati reditelj i članovi rock benda snimili pjesmu koja prkosi Trumpu

Piše: Redakcija

Čuveni rock sastav “The Killers” snimili su pjesmu u kojoj su uputili oštre kritike na račun predsjednika SAD Donalda Trumpa, koji po njihovom mišljenju, vodi nazadnu i zastrašujuću politiku koja prijeti da destabilizuje stanje u ovoj državi. Zajedno sa slavnim rediteljom Spikeom Leejem, bend je snimio video za pjesmu “Land of the Free” koja govori o trenutnom stanju u zemlji, migrantskoj krizi te težnji Trumpa da podigne zid na granici sa Meksikom i tako zaustavi na hiljade siromašnih iz Južne Amerike koji svoj spas traže u “obećanoj zemlji”.

Video prati na stotine migranata kako putuju ka granici u nadi da će moći da započnu bolje živote dalje od Meksika i drugih siromašnih zemalja u okruženju. Lee je istakao kako su članovi benda bili oduševljeni njegovim posljednjim filmom “BlacKkKlansman” koji je ujedno poslužio kao inspiracija za njihovu pjesmu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti