Omiljena prva dama: Michelle Obama slavi 55. rođendan

Piše: Redakcija

Michelle LaVaughn Robinson Obama američka je advokatica i autorica, a javnost ju je posebno imala priliku upoznati od 2009. do 2017. godine u ulozi prve dame SAD-a. Njen muž, Barack Obama bio je 44. predsjednik SAD-a. 

S Baracom ima dvije kćerke,  Maliju i Sashu.

Michelle je završila pravo na Univerzitetu Pinceton i Harvardu. Karijeru je započela u kompaniji “Sidley Austin” gdje je i upoznala Baracka Obamu.

https://www.instagram.com/p/BjGCLtIgCuQ/

Nije bila jedna od onih prvih dama koja je samozatajno pratila svog supruga i predsjednika SAD-a na službenim večerama i putovanjima. Aktivno se uključila u različite kampanje za podizanje svijesti, poput onih o isticanju važnosti zdrave ishrane te obrazovanju djevojčica, a posebnu pažnju posvetila je onim za osnaživanje žena.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti